Image
Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 10:33 Πολιτική

Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα – Αυτά που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τίναζαν την μπάνκα στον αέρα

«Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να τιθασεύσουμε πλήρως. Έχουμε πληθωρισμό τροφίμων, η Ελλάδα τώρα βγαίνει από τη δεκαετή κρίση και τα εισοδήματα δεν έχουν φτάσει στα επίπεδα που θα θέλαμε» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Action24.

«Οι ονομαστικοί μισθοί στη χώρα αυξάνουν και με γρήγορο ρυθμό» σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι: «έχουμε ακόμα περιθώρια παρεμβάσεων στο ζήτημα που λειτουργεί η αγορά αλλά και οι πολυεθνικές». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ ζητάμε ευρωπαϊκή παρέμβαση, αντιδρά η Αριστερά που είναι παραδοσιακά κατά των μονοπωλίων, ενώ εμείς τα βάζουμε με τα μονοπώλια. Η λύση για την ακρίβεια δεν είναι αυτά που υπόσχεται η αντιπολίτευση, θα τίναζαν την μπάνκα στον αέρα».

madata.gr

Post
Πολιτική Τρίτη 28.04.2026

Β. Κικίλιας στην Υπουργική Συνδιάσκεψη για τους Ναυτικούς στη Λεμεσό: «Επενδύουμε 90 εκατ. ευρώ επιπλέον στη ναυτική εκπαίδευση – Ανοίγουμε τη ναυτιλία στη νέα γενιά»

Την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αυξήσει κατά 25%, δηλαδή επιπλέον 90 εκατομμύρια ευρώ, τον προϋπολογισμό για την εκπαίδευση των ναυτικών τα επόμενα επτά χρόνια, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας

Post
Πολιτική Τρίτη 28.04.2026

Στην Κύπρο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Β. Κικίλιας

Στην Κύπρο έχει μεταβεί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, για να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην Υπουργική Διάσκεψη για τους Ναυτικούς (Seafarer’s High Leve

Post
Πολιτική Τρίτη 28.04.2026

Μ. Κατρίνης: Κρίσιμα ερωτήματα για τη λειτουργία και τη λογοδοσία του ΕΛ.Κ.Α.Κ.

Το ζήτημα της λειτουργίας και της λογοδοσίας του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛ.Κ.Α.Κ.), που ιδρύθηκε με τον νόμο 5110/2024 και λειτουργεί με κανόνες ιδιωτικής οικονομίας, ενώ χρηματοδοτε