Image
Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 16:51 Τουρισμός

Φιλοξενία δημοσιογράφων και bloggers από την Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε κατά το προηγούμενο διάστημα δημοσιογράφους, bloggers και εκπρόσωπους του Τ.Ο. Corendon από την Ολλανδία καθώς και τον ιδιοκτήτη της Ολλανδικής τουριστικής πλατφόρμας Grienkeland.net στο πλαίσιο ταξιδιών εξοικείωσης που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο για την προβολή του νησιού.
Οι Ολλανδοί έμειναν ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία, το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και την γαστρονομία. Το εν λόγω ταξίδι διοργάνωσε η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών και τον Τ.Ο. Corendon. Σκοπός ήταν η γνωριμία των φιλοξενουμένων με τον προορισμό και το τουριστικό του προϊόν με στόχο την καλύτερη προβολή του στην Ολλανδική αγορά. Οι φιλοξενούμενοι επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Σπιναλόγκα όπου ήρθαν σε επαφή με την ιστορία του νησιού, θαύμασαν τα μνημεία και απόλαυσαν την κρητική κουζίνα σε γεύμα που τους παρατέθηκε ενώ επιπλέον θαύμασαν την μοναδικότητα της ακτογραμμής του κόλπου του Μιραμπέλλου από θαλάσσης με ξεναγό τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Μιχάλη Κλώντζα.

Εκτός των προαναφερόμενων φιλοξενουμένων, την Ανατολική Κρήτη επισκέφτηκε και ο ιδιοκτήτης της ηλεκτρονικής Ολλανδικής πλατφόρμας Grienkeland.net Bas Wanrooij με την ομάδα του, οι οποίοι στο πλαίσιο ξενάγησής τους βίωσαν την εμπειρία του ζυμώματος του ντάκου, επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Σπιναλόγκας ενώ δεν παρέλειψαν να περάσουν από την Νεάπολη για να γευτούν την «Σουμάδα».
Και οι δύο δημοσιογραφικές αποστολές αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί μας, και υποσχέθηκαν όχι μόνο να προβάλλουν τις ομορφιές του μέσα από τα άρθρα τους και τα τουριστικά γραφεία τους αλλά και να το επισκεφθούν ξανά για διακοπές.
O Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου τόνισε ότι «Στην Γη του Ξένιου Δία, εμείς οι Κρητικοί δεν χάνουμε ευκαιρία να δείξουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, να φιλοξενούμε και παράλληλα να δείχνουμε τα προϊόντα, τις ομορφιές και τις αξίες μας. Δεν κάνουμε κάτι παραπάνω από το να δείξουμε τις παραδόσεις μας, νέες και παλιές και αυτό αρκεί για να δημιουργούμε νέους πρεσβευτές της Κρήτης, Παντού!!»
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού στο Λασίθι Μιχάλης Κλώντζας δήλωσε: «Μια ζωγραφιά η Κρήτη μας! Κάθε τόπος της, ξεχωριστός, κάθε νησάκι της και μια ιστορία! Τα βουνά και η θάλασσα της, οι φιλόξενοι κάτοικοι, η μάννα γη με τους μοναδικούς καρπούς της, οι παραδόσεις, η εξαιρετική κρητική φιλοξενία και η μοναδική κουζίνα που ξεπερνά τα όρια της γεύσης, και τόσα άλλα, συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ που λέγεται ΚΡΗΤΗ! Καλώς να έρθουν και άλλες δημοσιογραφικές αποστολές στο νησί μας, να απολαύσουν την Κρήτη μας και εμείς θα είμαστε δίπλα τους να πίνουμε μαζί την ρακή της φιλοξενίας, και των συναισθημάτων».


Post
Τουρισμός Κυριακή 16.06.2024

Άπιαστο όνειρο πλέον οι διακοπές στις Κυκλάδες για την ελληνική οικογένεια – Στα ύψη ακτοπλοϊκά και διαμονή

Μία περιουσία καλούνται να πληρώσουν οι Ελληνες για να ταξιδέψουν και να βρουν κατάλυμα σε κάποιο νησί των Κυκλάδων στη high season του καλοκαιριού. Οπως τονίζουν τουριστικοί πράκτορες, είναι προτι

Post
Τουρισμός Παρασκευή 14.06.2024

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2024 ολοκληρώθηκαν και όσοι υπέβαλλαν αίτηση θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Για την ώρα δεν μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας μέ

Post
Τουρισμός Τετάρτη 12.06.2024

Πάνω από 16.000 έκαναν διακοπές το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου με voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ – 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία

Συνολικά 16.011 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της ΔΥΠΑ ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας στο διάστημα 1-10 Ιουνίου 2024. Ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδείχτηκε η Εύβοια, ε