Image
Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 12:27 Εκτός Ελλάδος

Εντοπίστηκε η σορός του Ραϊσί και των άλλων επιβατών μετά την συντριβή του ελικοπτέρου – Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η ιρανική κυβέρνηση

Tη σορό του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν καθώς επίσης και των υπολοίπων 7 επιβαινόντων εντόπισαν τα σωστικά συνεργεία στο σημείο που κατέπεσε χθες, Κυριακή το ελικόπτερο.

Οι σοροί των νεκρών θα μεταφερθούν στην πόλη Ταμπρίζ, δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, σύμφωνα με το Tasnim News. 

 

Η κυβέρνηση του Ιράν διαβεβαίωσε σήμερα σε ανακοίνωσή της ότι ο θάνατος του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί σε δυστύχημα με ελικόπτερο δεν θα προκαλέσει «την παραμικρή διατάραξη της διακυβέρνησης» της χώρας.

«Ο πρόεδρος του ιρανικού λαού, εργατικός και ακούραστος (…) θυσίασε τη ζωή του για το έθνος», αντέδρασε η κυβέρνηση στον θάνατό του. «Διαβεβαιώνουμε το πιστό έθνος ότι με τη βοήθεια του Θεού και την υποστήριξη του λαού δεν θα υπάρξει η παραμικρή διατάραξη της διακυβέρνησης της χώρας», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση θα έχει σήμερα «έκτακτη συνεδρίαση», μετέδωσε παράλληλα το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με την ώρα κατά την οποία θα διεξαχθεί και τα θέματα που θα συζητηθούν.

 Το ιρανικό Σύνταγμα προβλέπει ότι ο πρόεδρος της χώρας αντικαθίσταται στην περίπτωση θανάτου του από τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον Μοχαμάντ Μοχμπέρ στην προκειμένη περίπτωση, ενώ στη συνέχεια προβλέπει τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών σε διάστημα 50 ημερών.

Το Χρηματιστήριο της Τεχεράνης έκλεισε σήμερα μετά την αναγγελία του θανάτου του προέδρου Ραϊσί, ενημέρωσε μέλος του διοικητικού του συμβουλίου, ο Ρεζά Εϊβαζλού, το οποίο επικαλέστηκε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αμίρ Αμπντολαχιάν μαζί με επτά άλλους επιβάτες και μέλη του πληρώματος χάθηκε χθες, Κυριακή, από τα ραντάρ καθώς πετούσε πάνω από απόκρημνη και δασώδη περιοχή στο βορειοδυτικό Ιράν εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με βροχή και πυκνή ομίχλη. Τα συντρίμμια του βρέθηκαν σήμερα την αυγή σε πλαγιά βουνού.

 

Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 26.04.2026

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον ένοπλο Κόουλ Άλεν που άνοιξε πυρ στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον

Στο κείμενο, το οποίο εξετάζεται από τις αμερικανικές αρχές, ο δράστης φέρεται να αποκαλεί τον εαυτό του «Friendly Federal Assassin» και να περιγράφει με σκληρή γλώσσα τις προθέσεις του απ

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 21.04.2026

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο με μεταγωγικό αεροσκάφος της ΠΑ και με τη συμμετοχή προσωπικού της ΔΕΠ

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, κατόπιν συνεργασίας και συντονισμού με τους αρμόδιους φορείς (ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και Πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα), συνέδραμαν σήμερα, Τρίτη 21 Απριλίου 20

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 19.04.2026

Προκλητικός Χακάν Φιντάν: «Ελλάδα και Κύπρος έφτιαξαν στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ κατά των μουσουλμάνων»

Νέα σφοδρή επίθεση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών από το φόρουμ της Αττάλειας. Πώς επιχείρησε να δικαιολογήσει τις κινήσεις της Άγκυρας στοχοποιώντας την Αθήνα και τη Λευκωσία. Στο στόχαστρο οι &l