Image
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 09:17 Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ψηφοδελτίου ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, την οποία γνωστοποίησε με ανάρτησή του, ο Δημήτρης Παπανώτας τέθηκε εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.
Όπως τονίζει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που – για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση – επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας».

Και υπογραμμίζει: «Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη ‘φορτώσει’ ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία. Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις Παπανώτα για τις γυναίκες και την έμφυλη βία, ήταν «βαρύ» εξαρχής και οι πιέσεις προς τον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου να τον αποπέμψει από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, ήταν μεγάλες.

Οι δηλώσεις Παπανώτα που τον «έκαψαν»
Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Παπανώτας είχε πει στις 7 Μαρτίου: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει… Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη που την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές τις βλέπω να είναι μία χαρά, μία χαρά τις αντιμετωπίζουνε, μία χαρά έχουν μισθούς».

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος θέλησε να απαντήσει στις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε, γράφοντας: «Τις τελευταίες ώρες, κάποιοι σκόπιμα απομόνωσαν τμήμα από μία παλιά μου δήλωση θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. (…) Απολογούμαι αν μέσα από την ‘κοπτοραπτική’ της δήλωσής μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί. Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά».

Οι εξηγήσεις του ωστόσο δεν στάθηκαν ικανές, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε στην ανάρτησή του, καθώς «το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση».

Τον Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος θα αντικαταστήσει ο Κώστας Σιδηρόπουλος.

Ο κ. Σιδηρόπουλος είναι γιος της Κατερίνας Παπακώστα, η οποία υπήρξε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι διδάκτορας Βιολογίας, ζωγράφος, ποιητής και μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις.

madata.gr

Post
Πολιτική Πέμπτη 12.03.2026

Φραγκίσκος Παρασύρης: «Γκριζάρετε εθνικά κεκτημένα και δημιουργείτε κακό προηγούμενο»

«Στροφή 180 μοιρών, περιδίνηση και πολιτική ασυνέχεια», χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Φραγκίσκο Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ο Εισηγητής της Αξιω

Post
Πολιτική Πέμπτη 12.03.2026

Στη Βουλή φέρνει ο Χάρης Μαμουλάκης τη φημολογούμενη αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Αρκαλοχωρίου

Στη Βουλή φέρνει ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής ΗρακλείουΧάρης Μαμουλάκης, την προειδοποιητική επιστολή τουΔήμου Μινώα Πεδιάδαςαναφορικά με τη φημολογούμενη αναστολή

Post
Πολιτική Τρίτη 10.03.2026

Φωταγώγηση της Βουλής των Ελλήνων για την Παγκόσμια Ημέρα Γλαυκώματος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γλαυκώματος, η πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων φωταγωγήθηκε απόψε στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το γλαύκωμα – μία από