Image
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 23:18 Πολιτική

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων: «Η επικράτηση του Διεθνούς Δικαίου είναι η μόνη μορφή πολιτισμένης συμβίωσης των λαών»

Την χάραξη κοινής γραμμής για τη πιστή τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και τη διατήρηση της στενής συνεργασίας Ελλάδας-Αρμενίας, τόνισαν σε συνάντηση τους στη Βουλή των Ελλήνων, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, με την Α.Ε. Πρωθυπουργό της Αρμενίας, κ. Νikol Pashinyan.
«Είμαστε δύο χώρες, που έχουν δεχθεί πλήγματα από κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Συνεργαζόμαστε ωστόσο και διμερώς και στο διεθνή στίβο για την επικράτηση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, που είναι η μόνη μορφή πολιτισμένης συμβίωσης των λαών» είπε αρχικά ο Κ. Τασούλας, ο οποίος έκανε μία ιστορική αναφορά συνδέοντας την Ελλάδα, με την Αρμενία θυμίζοντας μυθολογικά το μαρτύριο του Προμηθέα, ο οποίος είχε δεθεί στον Καύκασο μέχρι να τον ελευθερώσει ο Ηρακλής:

«Σήμερα δεν υπάρχει Ηρακλής και το Διεθνές Δίκαιο δεν έχει ακόμη τη δύναμη του Ηρακλέους. Αλλά με υπομονή και προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, στον σύγχρονο Ηρακλή, είμαι βέβαιος πως και η Αρμενία και η Ελλάδα και όλος ο πολιτισμένος κόσμος κάποια στιγμή θα πειστεί, ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε σε αυτή τη γη, που τόσο έχουμε ταλαιπωρήσει με τη συμπεριφορά μας, ο μόνος τρόπος είναι ακριβώς η συνεργασία και η επικράτηση του δικαίου και σχέσεις υποδειγματικές, όπως ιστορικά φωτίζουν τις δύο μας χώρες» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Από τη πλευρά του, ο Α.Ε. Πρωθυπουργός της Αρμενίας, κ. Νikol Pashinyan , ευχαρίστησε τον Κ. Τασούλα για τα θερμά του λόγια και πρόσθεσε με νόημα: «Πράγματι, σε αυτόν τον σύνθετο κόσμο που ζούμε είναι σημαντικό τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες να προασπίζονται»

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, στον κ. Nikol Pashinyan λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένα χρυσό νόμισμα από την Ελληνική Επανάσταση κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας, που επάξια το δίνω στον αρμενικό λαό μέσω των δικών σας χεριών».
Τον Αρμένιο Πρωθυπουργό Nikol Pashinyan, συνόδευαν οι Artur Martirosyan , υφυπουργός Παιδείας, Επιστήμης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Hayk Konjoryan, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Αρμενίας-Ελλάδας, Paruyr Hovhannisyan, Υφυπουργός Εξωτερικών, Tigran Mkrtchyan, πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Αθήνα, Nazeli Baghdasaryan, εκπρόσωπος Τύπου του Πρωθυπουργού της Αρμενίας. Από την Βουλή των Ελλήνων στην συνάντηση συμμετείχαν, οι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας Αρμενίας κύριος Σταύρος Καλαφάτης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κύριος Γεώργιος Μυλωνάκης, ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής κύριος Βασίλειος Μπαγιώκος, ο διπλωματικός σύμβουλος της Βουλής των Ελλήνων, Πρέσβης κύριος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης και ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Ερεβάν κύριος Χρήστος Σοφιανόπουλος.
Μετά από την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ο κ. Nikol Pashinyan, συμμετείχε στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας των δύο χωρών.

Post
Πολιτική Παρασκευή 03.07.2026

Την αποχώρησή του από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, γνωστοποιώντας την απόφασή του μέσω μακροσκελούς επιστολής, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο από το κόμμα.

Post
Πολιτική Παρασκευή 03.07.2026

Συντυχάκης: Η κυβέρνηση έκλεινε τα αυτιά στις προειδοποιήσεις για τον λαγοκέφαλο

Παρέμβαση στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος στη Βουλή έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ,Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πρόβλημα π

Post
Πολιτική Παρασκευή 03.07.2026

Φραγκίσκος Παρασύρης: Εκτροχιάστηκαν 16 από τα 24 ενεργειακά μέτρα του Ταμείου Ανάκαμψης – Φιάσκο με την αποθήκευση και το πρόγραμμα «Απόλλων»

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την επίκαιρη επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με τίτλο «Ποτέ άλλοτε τόσα πολλά χρήματα δεν άφησαν στη χώρα δυσανάλογα μικρά αποτελέ