Image
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 21:32 Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για μη κρατικά Πανεπιστήμια: Κατανοούμε τον εκνευρισμό της κυβέρνησης, τους χαλάμε τα σχέδια

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη σε σχέση με τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν συμβάλει στην άρνηση, αλλά έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το ορθό πλαίσιο λειτουργίας  μη κρατικών μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων και επ’ αυτών των προτάσεων θα γίνει η συζήτηση στη Βουλή. Ας προετοιμαστεί, συνεπώς, η κυβέρνηση», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

«Κατανοούμε, πάντως, τον εκνευρισμό τους. Τους χαλάμε τα σχέδια, γιατί είχαν συνηθίσει σε έναν ανέξοδο αρνητισμό. Τους προέκυψε εναλλακτική ολοκληρωμένη πρόταση με βάση το σκανδιναβικό παράδειγμα, που συνιστά ένα επιτυχημένο και αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο», συμπλήρωσε στο σχόλιό της η Χ. Τρικούπη.

Χαρακτήρισε χυδαία υπονοούμενα της υφυπουργού Παιδείας, Ζ. Μακρή, ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ υπαγορεύεται από συμφέροντα κάνοντας λόγο για «παρέα του Μεγάρου Μαξίμου, που μοναδικός γνώμονας των επιλογών της είναι οι μπίζνες, όπως αποδείχτηκε με την golden visa, την ενεργειακή μετάβαση, την υγεία και την παιδεία».

«Ας εξηγήσουν στον ελληνικό λαό πως είναι δυνατόν ένα κερδοσκοπικό fund κι ένα κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού να ιδρύσουν μη κερδοσκοπικό παράρτημα στην Ελλάδα» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο σχόλιό του.

Πηγή: newsit.gr


Post
Πολιτική Δευτέρα 08.12.2025

Συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον εκδότη και διευθυντή της «Real News» Νίκο Χατζηνικολάου στο συνέδριο «Υγεία πάνω απ’ όλα» (vid)

Νίκος Χατζηνικολάου: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ και πάλι που είστε μαζί μας. Κυριάκος Μητσοτάκης: Εγώ σας ευχαριστώ, κ. Χατζηνικολάου. Νίκος Χατζηνικολάου: Είναι τιμή για εμάς και υπογραμμίζει

Post
Πολιτική Δευτέρα 08.12.2025

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ για τη Διανυκτέρευση Στρατιωτικών Φαρμακείων και την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 6479/2025) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υφυπουργών Εθνικής Άμυνας, Θανάση Δαβάκη, και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θανάση Πε

Post
Πολιτική Δευτέρα 08.12.2025

Στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη, η διαμαρτυρία της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου για τις παραιτήσεις νευρολόγων από το ΠΑΓΝΗ

Επανέρχεται στο θέμα των διαδοχικών παραιτήσεων νευρολόγων από το ΠαΓΝΗ ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας ως Αναφορά προς τον Υ