Image
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 13:18 Πολιτική

Συνάντηση των ΥπΑΑΤ Ελλάδας – Γαλλίας Λευτέρη Αυγενάκη- Μarc Fesneau

Στο Παρίσι βρίσκεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, όπου θα έχει διμερή συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Marc Fesneau.
Μετά τις χθεσινές συναντήσεις στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη συνάντηση των Υπουργών Γεωργίας του ΕΛΚ, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, καθώς και των 9 ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, που έλαβε χώρα με ελληνική πρωτοβουλια.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν το θέμα της αναθεώρησης της ΚΑΠ 2023-2027 τόσο σε τεχνικό όσο και σε δομικό επίπεδο, αλλά και ο συντονισμός των κινήσεων που πρέπει να γίνουν για τις Συνεδριάσεις των 9 χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, που συνεχίζει τις προσπάθειες για βελτίωση της ΚΑΠ και τη στήριξη των αγροτικών ζητημάτων στη Γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Έλληνας ΥπΑΑΤ αργότερα θα μιλησει στην υπουργική ημερίδα, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 60 υπουργοί από όλο τον κόσμο, με θέμα την «κλιματική αλλαγή και τις προκλήσεις για την υγεία στην κτηνοτροφία», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Γεωργίας.

Post
Πολιτική Δευτέρα 18.05.2026

Β. Κικίλιας: «Δημοπρατούνται Ψηφιακό Κέντρο Επιχειρήσεων, νέα σκάφη και drones ιπτάμενα, επιφανείας και υποβρύχια»

«Το νέο ΚΕΠΙΧ είναι η μετεξέλιξη του Θαλάμου Επιχειρήσεων του παλιού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Δυστυχώς, από το 1980 ο Θάλαμος παραμένει ο ίδιος. Αυτό είναι μη αποδεκτό», δήλωσε ο Υπ

Post
Πολιτική Δευτέρα 18.05.2026

Φλωρίδης από Ηράκλειο: «Τα δικαστικά κτίρια δεν είναι σε καλή κατάσταση – πρέπει να κινηθούμε έξυπνα» (vid)

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, με βασικό αντικείμενο τα κτιριακά προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου. Ο Υπουργός πραγματοποιεί σειρά επαφών στην Περιφέρεια Κρή

Post
Πολιτική Δευτέρα 18.05.2026

Παράταση υποβολής αιτήσεων στη δράση «e-Astypalea»

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η με αριθμό 70255 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β’ 2757/15.05.2026) με την οποία παρατείνονται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και η ημερομηνία ολοκλήρωσης της δράσης. Πλέον, η