Image
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 13:18 Πολιτική

Συνάντηση των ΥπΑΑΤ Ελλάδας – Γαλλίας Λευτέρη Αυγενάκη- Μarc Fesneau

Στο Παρίσι βρίσκεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, όπου θα έχει διμερή συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Marc Fesneau.
Μετά τις χθεσινές συναντήσεις στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη συνάντηση των Υπουργών Γεωργίας του ΕΛΚ, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, καθώς και των 9 ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, που έλαβε χώρα με ελληνική πρωτοβουλια.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν το θέμα της αναθεώρησης της ΚΑΠ 2023-2027 τόσο σε τεχνικό όσο και σε δομικό επίπεδο, αλλά και ο συντονισμός των κινήσεων που πρέπει να γίνουν για τις Συνεδριάσεις των 9 χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, που συνεχίζει τις προσπάθειες για βελτίωση της ΚΑΠ και τη στήριξη των αγροτικών ζητημάτων στη Γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Έλληνας ΥπΑΑΤ αργότερα θα μιλησει στην υπουργική ημερίδα, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 60 υπουργοί από όλο τον κόσμο, με θέμα την «κλιματική αλλαγή και τις προκλήσεις για την υγεία στην κτηνοτροφία», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Γεωργίας.

Post
Πολιτική Τετάρτη 25.02.2026

Στις καλένδες έχει παραπεμφθεί ο διαγωνισμός για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου

Τις κυβερνητικές παλινωδίες στο ζήτημα κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Hρακλείου αναδεικνύει ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέ

Post
Πολιτική Τρίτη 24.02.2026

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες για Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη

Δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρεται στο πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας μετά το τέλος των εργασιών της Εξεταστικής Επι

Post
Πολιτική Τρίτη 24.02.2026

Παρέμβαση Λευτέρη Αυγενάκη για τον χαρακτηρισμό του Νομού Ηρακλείου ως «υπεράριθμου» σε προσωπικό Πυροσβεστικού Σώματος

Την επιστολή του Σωματείου Πυροσβεστών Νομού Ηρακλείου «Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω», με την οποία διατυπώνονται προβληματισμοί σχετικά με τον χαρακτηρισμό του Νομού Ηρακλείου ως «υπερ