Image
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 13:18 Πολιτική

Συνάντηση των ΥπΑΑΤ Ελλάδας – Γαλλίας Λευτέρη Αυγενάκη- Μarc Fesneau

Στο Παρίσι βρίσκεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, όπου θα έχει διμερή συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Marc Fesneau.
Μετά τις χθεσινές συναντήσεις στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη συνάντηση των Υπουργών Γεωργίας του ΕΛΚ, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, καθώς και των 9 ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, που έλαβε χώρα με ελληνική πρωτοβουλια.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν το θέμα της αναθεώρησης της ΚΑΠ 2023-2027 τόσο σε τεχνικό όσο και σε δομικό επίπεδο, αλλά και ο συντονισμός των κινήσεων που πρέπει να γίνουν για τις Συνεδριάσεις των 9 χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, που συνεχίζει τις προσπάθειες για βελτίωση της ΚΑΠ και τη στήριξη των αγροτικών ζητημάτων στη Γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Έλληνας ΥπΑΑΤ αργότερα θα μιλησει στην υπουργική ημερίδα, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 60 υπουργοί από όλο τον κόσμο, με θέμα την «κλιματική αλλαγή και τις προκλήσεις για την υγεία στην κτηνοτροφία», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Γεωργίας.

Post
Πολιτική Τρίτη 28.04.2026

Β. Κικίλιας στην Υπουργική Συνδιάσκεψη για τους Ναυτικούς στη Λεμεσό: «Επενδύουμε 90 εκατ. ευρώ επιπλέον στη ναυτική εκπαίδευση – Ανοίγουμε τη ναυτιλία στη νέα γενιά»

Την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αυξήσει κατά 25%, δηλαδή επιπλέον 90 εκατομμύρια ευρώ, τον προϋπολογισμό για την εκπαίδευση των ναυτικών τα επόμενα επτά χρόνια, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας

Post
Πολιτική Τρίτη 28.04.2026

Στην Κύπρο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Β. Κικίλιας

Στην Κύπρο έχει μεταβεί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, για να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην Υπουργική Διάσκεψη για τους Ναυτικούς (Seafarer’s High Leve

Post
Πολιτική Τρίτη 28.04.2026

Μ. Κατρίνης: Κρίσιμα ερωτήματα για τη λειτουργία και τη λογοδοσία του ΕΛ.Κ.Α.Κ.

Το ζήτημα της λειτουργίας και της λογοδοσίας του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛ.Κ.Α.Κ.), που ιδρύθηκε με τον νόμο 5110/2024 και λειτουργεί με κανόνες ιδιωτικής οικονομίας, ενώ χρηματοδοτε