Image
Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023 17:00 Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Ποιοι θα παρευρεθούν στην συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Με στόχο να εδραιωθεί η ηρεμία και η βελτίωση των διμερών σχέσεων και παράλληλα να υπάρξουν συμφωνίες που είναι προς όφελος των δύο χωρών, Αθήνα και Άγκυρα προσέρχονται στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Αθήνα.

Η θεματολογία της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν έχει προετοιμαστεί προσεκτικά από τα διπλωματικά επιτελεία και είναι προσανατολισμένη στη θετική ατζέντα, κάτι που έδειξε και με τις δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Εάν μπορέσουμε να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή, να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας και να αναπτύξουμε αυτές τις σχέσεις σε μια πλατφόρμα απαλλαγμένη από εξωτερικές επιρροές, είμαι βέβαιος ότι θα επωφεληθούμε. Η αντίληψή μας για την εξωτερική πολιτική δεν είναι “εγώ πάντα κερδίζω και ο άλλος χάνει”. Θα πάμε στην Αθήνα με μια προσέγγιση “win-win”», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος και οι υπουργοί του θα φτάσουν στην Αθήνα το πρωί της Πέμπτης. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί πρώτα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, καθώς και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Άννα Μαρία Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επικείμενη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Σημειώνεται πως παράλληλα με την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των υπουργών Άμυνας Νίκου Δένδια και Γιασάρ Γκιουλέρ, Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και Μεχμέτ Σιμσέκ, Μετανάστευσης και εσωτερικων Δημήτρη Καιρίδη και Αλί Γερλίκαγια, των υπουργων Τουρισμού και Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Λίνα Μενδώνη με τον Μεχμέτ Ερσόι και υπουργων Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη και Γιουσούφ Τεκίν.

Οι δύο αποστολές θα γευματίσουν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα το απόγευμα της ίδιας μέρας.

πηγή: MEGA TV

 

Post
Πολιτική Τετάρτη 17.09.2025

Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το Σ/Ν του ΥΠΕΘΑ «Έγκριση σχεδίων συμβάσεων στον τομέα της άμυνας για την τροποποίηση των υπό στοιχεία 016B/21 και 017Β/21 συμβάσεων για την προμήθεια φρεγατών τύπου «FDI HN» και την εν συνεχεία υποστήριξή τους»

Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα, Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2025, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο « Έγκριση σχεδίων συμβάσεων στον τομέα της άμυνας για την τροποποίη

Post
Πολιτική Τετάρτη 17.09.2025

Επίσκεψη Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Άμυνας της Κροατίας Ivan Anusic στην Ελλάδα και συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα υποδεχτεί στην Αθήνα, αύριο Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025 (11.30 π.μ.), τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας της Κροατίας, Ivan Anušic. Με

Post
Πολιτική Τετάρτη 17.09.2025

Παρουσία ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στην παρουσίαση του «Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την Ανάπτυξη του Στρατιωτικού Τουρισμού»

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης παρευρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2025, στην παρουσίαση του «Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την Ανάπτυξη του Στρατιωτικού Τουρισμού&