Image
Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023 22:32 Εκτός Ελλάδος

Γάζα: Νέο αδιέξοδο στις συνομιλίες για εκεχειρία – Η Μοσάντ αποσύρει τους διαπραγματευτές της

Νέο «ναυάγιο» στις συνομιλίες για παράταση της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Η Μοσάντ ανακοίνωσε ότι μια διαπραγματευτική ομάδα της, που βρισκόταν στο Κατάρ, έχει διαταχθεί να επιστρέψει στην πατρίδα, καθώς οι συνομιλίες για την παράταση της εκεχειρίας φθάνουν σε «αδιέξοδο».

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι άνδρες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, της Μοσάντ, βρίσκονταν σήμερα στη Ντόχα για συνομιλίες με τους Καταριανούς διαμεσολαβητές για την επίτευξη μιας ακόμη ανθρωπιστικής παύσης στον πόλεμο στη Γάζα.

«Λόγω του αδιεξόδου των διαπραγματεύσεων και ύστερα από οδηγίες του πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο επικεφαλής της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα διέταξε την διαπραγματευτική ομάδα στη Ντόχα να επιστρέψει στην πατρίδα», αναφέρεται σε μία ανακοίνωση από το γραφείο του Νετανιάχου, που εκδόθηκε για λογαριασμό της Μοσάντ.

«Η τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας που περιελάμβανε την απελευθέρωση όλων των γυναικών και των παιδιών που ήταν στη λίστα, που παρασχέθηκε στη Χαμάς», επισημαίνεται στη δήλωση.

«Ο επικεφαλής της Μοσάντ ευχαριστεί τον επικεφαλής της CIA, τον υπουργό πληροφοριών της Αιγύπτου, τον πρωθυπουργό του Κατάρ για τη συνεργασία τους και τις τεράστιες προσπάθειες διαμεσολάβησης, που οδήγησαν στην απελευθέρωση 84 γυναικών και παιδιών από τη Γάζα, εκτός από 24 ξένους υπηκόους», προσθέτει.

Όταν κατέρρευσε η εκεχειρία, 136 άνθρωποι εξακολουθούσαν να κρατούνται όμηροι στη Γάζα — 114 άνδρες, 20 γυναίκες και δύο παιδιά. Δέκα από τους ομήρους είναι ηλικίας 75 ετών και άνω. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομήρων, 125, είναι Ισραηλινοί. Έντεκα είναι ξένοι υπήκοοι, εκ των οποίων οι οκτώ από την Ταϊλάνδη.

Πηγή: enikos.gr


Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 19.10.2026

Όργιο φημών στο διαδίκτυο για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ουν – Τι ισχύει

Έντονες φήμες για τον θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, προκαλώντας διεθνή ερωτήματα. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, οι σχετικοί ισχυρισμοί πα

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 18.10.2026

Νέα ένταση στο Παρίσι: Επεισόδια και δακρυγόνα μετά τις μαζικές διαδηλώσεις

Νέες εντάσεις καταγράφηκαν στο Παρίσι την Κυριακή, με την Πλατεία Δημοκρατίας να βρίσκεται στο επίκεντρο. Οι γαλλικές αρχές παραμένουν σε ύψιστη επιφυλακή μετά τα εκτεταμένα επεισόδια, τις λεηλασίες κ

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 26.08.2026

Τουλάχιστον 384 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στα σύνορα Νεπάλ–Θιβέτ

Τουλάχιστον 384 ταξιδιώτες, μεταξύ των οποίων 291 ξένοι υπήκοοι, αγνοούνται μετά τις ισχυρές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή στα σύνορα του Νεπάλ με το Θιβέτ, σύμφωνα με τον τουριστικό οργανισμό της