Image
Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023 18:09 Πολιτική

Τη Δευτέρα το όνομα των «11» – Πώς θα κινηθούν

Τελικές αποφάσεις για το όνομα που θα δώσουν οι «11», στην νέα τους κοινοβουλευτική ομάδα, αναμένεται να ληφθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Τη Δευτέρα σε ανοιχτή εκδήλωση στο Σεράφειο θα ανακοινωθεί το όνομα της ΚΟ των 11.

Μαζί με αυτό θα διεξαχθεί και πολιτική συζήτηση, όπου περιμένουμε να ακούσουμε για την ταυτότητα και τις πολιτικές θέσεις του νέου σχήματος. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.00.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, το όνομα του νέου κόμματος θα είναι σύνθετη λέξη, θα έχει πολλούς προσδιορισμούς αλλά θα προσφωνείται στη Βουλή με μία ή δύο λέξεις ενώ μία από τις λέξεις θα είναι η λέξη «Αριστερά».

Από την πλευρά των «11» οι πηγές αναφέρουν πως το όνομα θα αποφασιστεί εντός του Σαββατοκύριακου. Η απόφαση να το ανακοινώσουν σε ανοιχτή εκδήλωση και όχι σε συνέντευξη Τύπου, δείχνει τη διάθεση να κινηθούν με εξωστρέφεια και σε άμεση επαφή με τον κόσμο.

Ορόσημο για την νέα αυτή Κ.Ο. θα είναι η συζήτηση που θα γίνει στην Βουλή για τον προϋπολογισμό, όπου εκεί θα παρουσιάσουν το νέο τους πολιτικό στίγμα.

Η πρόθεση είναι να δοθεί η πρώτη μάχη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, πεδίο δόξης λαμπρό για όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εκεί θα τεθούν οι διαχωριστικές γραμμές τόσο από τη ΝΔ, όσο και από τις υπόλοιπες ΚΟ του κοινοβουλίου.

Βασικός στόχος είναι η άσκηση αντιπολίτευσης και η κοινωνική γείωση ενώ την Τετάρτη θα μιλήσουν επίσημα για πρώτη φορά και για το φορολογικό νομοσχέδιο.

πηγή: MEGA TV

 

Post
Πολιτική Κυριακή 18.10.2026

Σκληρή κριτική Σαμαρά στην οικονομική πολιτική: «Επιλέγω τον κοινωνικό φιλελευθερισμό»

Δριμύτατη κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας τη λήψη άμεσων και έκτακτων μέτρων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο πρώην πρωθυπουργός πήρε

Post
Πολιτική Σάββατο 17.10.2026

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη στο Παλιό Ψυγείο στο λιμάνι Ηρακλείου

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, επισκέφθηκε τον χώρο του Παλιού Ψυγείου στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου για ακόμ

Post
Πολιτική Σάββατο 17.10.2026

Γιατί δεν εκτελούνται άμεσα οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις καταβολής αναδρομικών συνταξιούχων από τον eΕΦΚΑ;

Τις καθυστερήσεις τουeΕΦΚΑ στην καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους που έχουν στα χέρια τους τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις αναδεικνύει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτο