Image
Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023 21:29 Εκτός Ελλάδος

Ρίσι Σούνακ: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν μπορούν να επιστραφούν – Laura Kuenssberg: Κοίτα την γραβάτα του Βασιλιά μας

«Η θέση μου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν έχει αλλάξει», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ εν πτήσει προς το Ντουμπάι για την Σύνοδο για το Κλίμα, εκεί όπου συνάντησε και τον Βασιλιά Κάρολο ο οποίος φόρεσε επιδεικτικά την γραβάτα με την ελληνική σημαία.

«Είναι πολύ σαφές ότι από νομική άποψη τα μάρμαρα δεν μπορούν να επιστραφούν και είμαστε κατηγορηματικοί σε αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρίσι Σούνακ. «Νομίζω ότι η ίδια η ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου λέει ότι για να συμφωνηθεί δανεισμός, αποδέκτης πρέπει να αναγνωρίσει τη νόμιμη ιδιοκτησία της χώρας που δανείζει τα αντικείμενα και νομίζω ότι οι Έλληνες δεν έχουν δηλώσει ότι είναι με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή πρόθυμοι να το κάνουν αυτό. Η άποψή μας και η θέση μας επ’ αυτού είναι ξεκάθαρη: τα μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα εκείνη την εποχή».

Η στυλιστική επιλογή του Βασιλιά Καρόλου με την γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες δεν πέρασε απαρατήρητη και από τους Βρετανούς δημοσιογράφους.

Μάλιστα, η παρουσιάστρια του BBC Λόρα Κούνσμπεργκ στην οποία και παραχώρησε την επίμαχη συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα σχολίασε: «Μάλλον πρέπει να κοιτάξουμε λίγο καλύτερα τον Βασιλιά σήμερα ο οποίος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία και ενώ μαίνεται η διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βρετανό και τον Έλληνα πρωθυπουργό».

Και δεν ήταν μόνο η Λόρα Κούνσμπεργκ! Και το Skynews σε ανάρτηση στο Instagram αναφέρει: Ο Βασιλιάς φοράει μια ελληνική γραβάτα μετά την αντιπαράθεση της Downing Street με την Αθήνα.

 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky News (@skynews)

Πηγή: newsit.gr


Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 28.10.2026

Σιδηροδρομική τραγωδία στο Τολέδο: 17 λεπτά τυφλής πορείας και τριπλή προειδοποίηση πριν τη φονική σύγκρουση με 68 νεκρούς

Μια ανείπωτη εθνική τραγωδία συγκλονίζει την Ισπανία, καθώς η σφοδρή σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών υψηλής ταχύτητας στην περιοχή του Τολέδο άφησε πίσω της τουλάχιστον 68 νεκρούς και περισσότερους από 10

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 28.10.2026

Ισπανία: Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων υψηλής ταχύτητας – Φόβοι για περισσότερα θύματα

Σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στην Ισπανία, περίπου 150 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης, μετά τη σύγκρουση δύο τρένων υψηλής ταχύτητας. Σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές, τουλάχιστον δέκα

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 28.10.2026

Θρίλερ στο Ισραήλ: Προηγείται ο Νετανιάχου με 56 έδρες αλλά απέχει από την αυτοδυναμία – Στο 77,7% η συμμετοχή-ρεκόρ

Προβάδισμα στην καταμέτρηση των ψήφων διατηρεί το στρατόπεδο του Μπενιαμίν Νετανιάχου στις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές του Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζει μέχρι στιγμής την απαιτούμενη κυβερνητικ