Image
Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 10:12 Κρητική διατροφή

Ψητά αυγά με ζαμπόν και σπανάκι

Υλικά

1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 μικρό πράσινη πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
100 γρ. έτοιμη ψητή πιπεριά από βάζο, στραγγισμένη και κομμένη σε φέτες
180 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
50 γρ. σπανάκι
2 μεσαία αυγά
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Τραγανό ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι (που μπαίνει και στο φούρνο), προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ανακατέψτε το σκόρδο και το τσίλι και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά ακόμα.
Βήμα 3
Προσθέστε τις ντομάτες και 100 ml νερό. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε τις πιπεριές και το ζαμπόν. Αφήστε να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Προσθέστε το σπανάκι, ανακατεύοντας για να μαραθεί.
Βήμα 4
Κάντε 2 κοιλότητες στη σάλτσα και σπάστε τα αυγά σας μέσα σε αυτές. Προσθέστε μια πρέζα καγιέν, μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι των αυγών.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 14.09.2025

Το κρητικό ελαιόλαδο αποκτά το ισχυρότερο “διαβατήριο ποιότητας” – Καταχωρίστηκε ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη από την Ε.Ε.

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταχώριση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “Κρήτη / Kriti” ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης είναι μια κατάκτηση στρατηγικής σημασί

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.08.2025

Πρόσκληση στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Taste Kilkis"

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο την ανάδειξη των εκλεκτών προϊόντων της ευλογημένης Κιλκισιώτικης γης και του μόχθου των ανθρώπων της αλλά και της γαστρονομίας, ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού και αναπόσπα

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 18.07.2025

Κάτι ψήνεται στο Κιλκίς και μυρίζει υπέροχα! Έρχεται το πιο νόστιμο Φεστιβάλ

Το Κιλκίς ετοιμάζεται να υποδεχθεί για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Taste Kilkis”, μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στις τοπικές, αυθεντικές γεύσεις και την τοπική οικονομία και υπό