Image
Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 11:11 Αθλητικά

Εγκαινιάστηκε ο νέος πολυχώρος αθλητισμού και αναψυχής στην Αυγενική

Ένα πολύ σημαντικό έργο για ολόκληρη την περιοχή της Παλιανής εγκαινίασε το πρωί της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2023 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Πρόκειται για τον νέο πολυχώρο αθλητισμού και αναψυχής στην Αυγενική, ο οποίος περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο ποδοσφαίρου (8χ8) καθώς και παιδική χαρά. Παρουσία πλήθους κόσμου, των πρόεδρων των τοπικών κοινοτήτων και πολλών παιδιών, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Συριγωνάκη και τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Ηράκλειο 375» Νίκο Γιαλιτάκη, έκοψαν την κορδέλα, δίνοντας το έναυσμα ώστε οι μικροί αθλητές να γεμίσουν τα γήπεδα και την παιδική χαρά με το κέφι και την ενέργειά τους.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά: «Ολοκληρώσαμε ένα ακόμα σημαντικό έργο στην περιφέρεια του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο αποτελούσε και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Θεωρούμε ότι τέτοιες παρεμβάσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς δίνουν διέξοδο στα παιδιά κυρίως αλλά και στους ενήλικες που θέλουν να αθληθούν, ενώ παράλληλα βοηθούν ιδιαίτερα στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους των κοινοτήτων της Παλιανής για την καλή συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια καθώς και όλους όσοι βοήθησαν ώστε το έργο να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στους κατοίκους που τόσο το είχαν ανάγκη. Εύχομαι και ελπίζω ότι όλοι θα βοηθήσουν ώστε ο χώρος να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση».
Τα νέα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ καθώς και η παιδική χαρά, κατασκευάστηκαν στο δημοτικό ακίνητο όπου υπήρχε το παλιό ποδοσφαιρικό γήπεδο της περιοχής. Το έργο μελετήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου και εκτελέστηκε με ίδιους πόρους.

Post
Αθλητικά Τρίτη 28.11.2023

Στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Φίλιπ Πετρούσεφ

Τη μεγάλη μεταγραφή του Φίλιπ Πετρούσεφ, που επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό των Ερυθρόλευκων υπογράφοντας για τρία χρόνια, έκανε γνωστή το βράδυ της Δευτέρας (27/11) ο Ολυμπιακός. Ο Σέρβος φό

Post
Αθλητικά Δευτέρα 27.11.2023

Μπάσκετ: Επίσημα στην Ελλάδα ένα από τα προολυμπιακά τουρνουά

Η FIBA ανακοίνωσε τις διοργανώτριες χώρες για τα προολυμπιακά τουρνουά. Η Ελλάδα, ο Πειραιάς και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα διοργανώσουν το ένα από τα τέσσερα τουρνουά του καλοκαιριού, στην πρ

Post
Αθλητικά Κυριακή 26.11.2023

Κολοσσός – Παναθηναϊκός 78-81: Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά παρέμεινε αήττητος

Ο Παναθηναϊκός όδευε προς μια εύκολη νίκη στη Ρόδο επί του Κολοσσού για την 8η αγωνιστική της Basket League αν και δεν ήταν εντυπωσιακός, έχοντας προηγηθεί με 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, στη συνέχε