Image
Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2023 15:29 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ρεθύμνης

Δήμος Ρεθύμνης: Στον εξωραϊσμό και την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου Loggia

Ολοκληρώθηκαν σήμερα (5 Οκτωβρίου ) από συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης, οι εργασίες απομάκρυνσης του περιπτέρου που βρίσκονταν στο ιστορικό μνημείο της Λότζια, στην οδό Αρκαδίου.
Τις απαιτούμενες διαδικασίες καθώς και τις εργασίες καθαίρεσης του περιπτέρου, συντόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κυκλοφοριακών Θεμάτων και Πολιτισμού κ. Θωμάς Κρεβετζάκης. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αποκατασταθεί το πλακόστρωτο στη θέση που βρίσκονταν η ξύλινη κατασκευή, θα γίνουν παρεμβάσεις εξωραϊσμού στον περιβάλλοντα χώρο της Λότζια , από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου προκειμένου να αναδειχθεί περαιτέρω το μνημείο.
Όπως επεσήμανε ο κ. Κρεβετζάκης «Μια πολύχρονη, γραφειοκρατική και δικαστική διαδικασία, επιτέλους ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Προστατεύουμε και αναδεικνύουμε, με την ουσιαστική συνδρομή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, ένα μνημείο που είναι συνδεδεμένο με το ιστορικό παρελθόν μας και αντανακλά τη συλλογική πολιτισμική μας ταυτότητα, στο παρόν και το μέλλον.» 
 

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 04.08.2026

Τους 37 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα Τρίτη

Με υψηλές θερμοκρασίες, γενικά αίθριο καιρό και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο θα κυλήσει η Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τοπικά τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις με

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 04.08.2026

Μητσοτάκης στο Politico: Η Ευρώπη χρειάζεται νέο μηχανισμό απέναντι στην εργαλειοποίηση της μετανάστευσης

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα ασφάλειας, όπου η μετανάστευση δεν αποτελεί μόνο ανθρωπιστικό ή διαχειριστικό ζήτημα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο υβριδικής πίεσης

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 03.08.2026

ΜΕΤΕΟ: Τα μελτέμια σάρωσαν την Ελλάδα-Ριπές έως 150 χλμ./ώρα και νέα ρεκόρ ανέμων

Τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου καταγράφηκε ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια μελτεμιού των τελευταίων 15 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού