Image
Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2023 15:29 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ρεθύμνης

Δήμος Ρεθύμνης: Στον εξωραϊσμό και την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου Loggia

Ολοκληρώθηκαν σήμερα (5 Οκτωβρίου ) από συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης, οι εργασίες απομάκρυνσης του περιπτέρου που βρίσκονταν στο ιστορικό μνημείο της Λότζια, στην οδό Αρκαδίου.
Τις απαιτούμενες διαδικασίες καθώς και τις εργασίες καθαίρεσης του περιπτέρου, συντόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κυκλοφοριακών Θεμάτων και Πολιτισμού κ. Θωμάς Κρεβετζάκης. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αποκατασταθεί το πλακόστρωτο στη θέση που βρίσκονταν η ξύλινη κατασκευή, θα γίνουν παρεμβάσεις εξωραϊσμού στον περιβάλλοντα χώρο της Λότζια , από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου προκειμένου να αναδειχθεί περαιτέρω το μνημείο.
Όπως επεσήμανε ο κ. Κρεβετζάκης «Μια πολύχρονη, γραφειοκρατική και δικαστική διαδικασία, επιτέλους ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Προστατεύουμε και αναδεικνύουμε, με την ουσιαστική συνδρομή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, ένα μνημείο που είναι συνδεδεμένο με το ιστορικό παρελθόν μας και αντανακλά τη συλλογική πολιτισμική μας ταυτότητα, στο παρόν και το μέλλον.» 
 

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 05.03.2026

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Αναβαθμίζουμε ενεργειακά και εκσυγχρονίζουμε το Δημαρχείο, μέσω ΕΣΠΑ

Μετά από τρεις ολόκληρες δεκαετίες, ένα σημαντικό έργο για την πόλη μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 952.297 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 05.03.2026

Δράση συνεκπαίδευσης και συμπερίληψης στο ΣΕΦ

Την Τρίτη 3 Μαρτίου 2026 το Γραφείο Αθλητισμού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής συμμετείχε στο πρόγραμμα «Τζάμπολ Αγάπης» σε δράση συνεκπαίδευσης και συμπερίληψης που πραγμα

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 05.03.2026

Εντοπισμός και διάσωση 42 αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στους Καλούς Λιμένες

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Καλών Λιμένων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την παροχή συνδρομής σε λέμβο σε δυσχερή θέση με