Image
Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023 15:53 Βλέπω/Ακούω

Τέμπη: Νέες διώξεις σε βάρος πέντε διευθυντικών στελεχών του ΟΣΕ

Νέες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από τον Εισαγγελία Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο κατά 5 στελεχών του ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Πρόκειται για τους γενικούς διευθυντές του ΟΣΕ τις περιόδους 2017 – 2019 και 2019 – 2020, τον διευθυντή διεύθυνσης σιδηροδρομικών συστημάτων την περίοδο 2017 – 2021 και τον διάδοχο του από το 2021 έως σήμερα.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, μετά τη συνεκτίμηση αποδεικτικού υλικού από την προανάκριση που διενεργεί ο Εφέτης Ανακριτής Σταμ. Μπακαϊμης, ο κ. Δασκαλόπουλος άσκησε δίωξη για τα ίδια αδικήματα διά παραλείψεως με αυτά των προφυλακισθέντων Σταθμάρχη και Επιθεωρητή (δια παραλείψεως κατ εξακολούθηση διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας, δια παραλείψεως ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, δια παραλείψεως βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή, δια παραλείψεως απλή σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή).



Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 26.05.2026

Ουσιαστικός διάλογος και γόνιμος προβληματισμός για την παιδική-εφηβική βία στο Δημαρχείο Κηφισιάς

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σημαντική συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Μαΐου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, η παρουσίαση του βιβλίου «Συζητώντας για την Παιδική και Ε

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 26.05.2026

Η Ρόδος στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ

Στις 29 Μαΐου 2026, περισσότεροι από 100 Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από όλη την Ευρώπη θα συγκεντρωθούν στη Ρόδο, στο πλαίσιο της υψηλού επιπέδου συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής (External Grou

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 26.05.2026

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Ηρακλείου

Συνεχίζεται από το Δήμο Ηρακλείου η υλοποίηση του προγράμματος των ασφαλτοστρώσεων και αποκατάστασης φθορών οδοστρωμάτων, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Από την Τετάρτη 27/5 μέχρι και τη