Image
Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023 15:41 Πολιτική

Ν. Ανδρουλάκης από Σητεία: «Θέλουμε την Ελλάδα σύγχρονο και δίκαιο Ευρωπαϊκό κράτος»

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Σητεία βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, συνεχίζοντας την περιοδεία του.

O κ. Ανδρουλάκης στις 12:00 περιόδευσε στην τοπική αγορά ενώ επισκέφθηκε και τη Μονή Τοπλού.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης στάθηκε στο υψηλό κόστος παραγωγής, σημειώνοντας ότι η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, δεν έχει κάνει πράσινη ανάπτυξη όπως άλλες χώρες της Ευρώπης, για παράδειγμα η Πορτογαλία, με μικρά πάρκα που αφορούν σε ενεργειακές κοινότητες, κτηνοτρόφους και συνεταιρισμούς.

Ν. Ανδρουλάκης από τη Σητεία: «Θέλουμε την Ελλάδα σύγχρονο και δίκαιο Ευρωπαϊκό κράτος»
Αναφερόμενος στην φορολογική πολιτική σημείωσε ότι η κυβέρνηση, «κρατά ψηλά τους έμμεσους φόρους και κερδίζει δισεκατομμύρια σε βάρος των φτωχών Ελλήνων και της μεσαίας τάξης και από την άλλη δεν θέλει να φορολογήσει μερίσματα και περιουσία που δεν αφορά τη μεσαία τάξη. Τριάντα (30) εκατομμύρια ακίνητα που θα τα βρει η μεσαία τάξη. Αυτός είναι ένας παραλογισμός».

Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα μοντέλο κοινωνικού κράτους, οικονομίας και εργασιακών δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι το άλλο, «οδηγεί στον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας, με ξενοδοχεία που ψάχνουν ξένα funds, μη ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα και ελληνόπουλα που φεύγουν στο εξωτερικό. Γι’ αυτό έχουμε μια άλλη αντίληψη και θέλουμε η Ελλάδα να γίνει ένα σύγχρονο και δίκαιο Ευρωπαϊκό κράτος».

Ο κ. Ανδρουλάκης στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Μικρασιατών της Σητείας, ενώ αύριο Σάββατο θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησε περιοδεία, εξαπολύοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία. «Επιδιώκουμε φορολογική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν θα μας κάμψουν τα fake news και οι τραμπισμοί της ΝΔ», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνθηκε, όπως είπε, στους δημοκράτες και προοδευτικούς Έλληνες, λέγοντας: «Το ΠΑΣΟΚ ήρθε για να μείνει σε αυτή τη νέα εποχή. Γι' αυτό καλώ κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό Έλληνα, να έρθει μαζί μας. Στις 25 Ιουνίου έχουμε χρέος να ξαναφτιάξουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, για να έχει πραγματικό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία, για να σταματήσει η πολιτική που ευνοεί μόνο την ολιγαρχία, εις βάρος της μεσαίας τάξης, των πιο αδύναμων Ελλήνων και των επόμενων γενεών που φορτώθηκαν 50 δισεκατομμύρια νέα χρέη από τον κ. Μητσοτάκη».

Post
Πολιτική Δευτέρα 14.09.2026

Αγρότες: Καθυστερήσεις από το 2020 στην εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών και στην επιστροφή χρημάτων από τον e-ΕΦΚΑ

Με Κοινοβουλευτική Ερώτησή του προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά σαφείς απαντήσεις και συγκεκριμένες ενέργειες για την επιτάχυνση και την αυτο

Post
Πολιτική Δευτέρα 14.09.2026

Χάρης Μαμουλάκης: Στο σκοτάδι τα στοιχεία για την ασφάλεια των γεφυρών

Ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γέφυρες της χώρας ζητάει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) προς τον Υπουργό Υποδομών & Μετ

Post
Πολιτική Παρασκευή 11.09.2026

Ελένη Βατσινά στη Βουλή: «Αξιοκρατία στα λόγια, αποκλεισμοί και κομματικές επιλογές στην πράξη – Οι μεγάλες αντιφάσεις του νέου συστήματος στο Δημόσιο»

Σφοδρή κριτική στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη βαθμολογική εξέλιξη και την επιλογή προϊσταμένων άσκησε από το βήμα της Βουλής ηβουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ελένη Βατσιν