Image
Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 14:00 Γνώμες

Το κόλπο που σε σώζει αν πέσει πολύ αλάτι στο φαγητό

Μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες μαγείρισσες και μάγειρες: να πέσει περισσότερο αλάτι στο φαγητό. Άλλωστε, αποτελεί ένα συχνό ατύχημα, που όμως δεν χρειάζεται πανικός.
Μπορείτε να σώσετε την κατάσταση και το φαγητό σας να μην γίνει λύσσα και πάει χαράμι.

Δείτε παρακάτω τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση:
Αν το αλάτι έπεσε την ώρα που μαγειρεύετε και το φαγητό δεν είναι ακόμη έτοιμο, δοκιμάστε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πατάτα. Αφού την ξεφλουδίσετε, ρίξτε την ολόκληρη μέσα στο φαγητό, όσο αυτό μαγειρεύεται. Μόλις κλείσετε το μάτι της κουζίνας, βγάλτε την. Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά με έναν… μαγικό τρόπο το περιττό αλάτι.

Αν το φαγητό σας είναι ήδη έτοιμο και μαγειρεμένο, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα ξερό ψωμί και αφήστε τη μέσα για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα, όταν περάσει το δεκάλεπτο βγάλετε την, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε. Θα διαπιστώσετε ότι η γεύση του είναι σαν να μην έπεσε ποτέ περισσότερο αλάτι.

ourilfe.gr
Post
Γνώμες Τετάρτη 07.05.2025

Ο Trump και οι δισεκατομμυριούχοι φίλοι του “γιορτάζουν” 100 ημέρες στην εξουσία, αλλά οι πολίτες αντιστέκονται

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος Trump έκλεισε τις 100 πρώτες ημέρες της δεύτερης θητείας του. Σε μόλις 100 ημέρες, ο Trump πρόλαβε ήδη να προστατεύσει τους δισεκατομμυριούχους φίλους του και να β

Post
Γνώμες Σάββατο 03.05.2025

Επίσκοπος Μελιτηνής: Σιωπή και Έκσταση

Του συγγραφέα, Επισκόπου Μελιτηνής Μαξίμου Παφίλη. Η σιωπή που ακολούθησε τη Σταύρωση ήταν βαριά, ένας αέρας παγωμένος που τύλιγε την Ιερουσαλήμ σαν σάβανο. Ο θάνατος του Μεσσία, μια πραγματικότητα

Post
Γνώμες Πέμπτη 01.05.2025

Κρασί και Υγεία, «πρέπει η επιστήμη να υποταχθεί σε προκαθορισμένες θέσεις ή να διατηρήσει την ελευθερία της;»

Η Magalie Dubois, καθηγήτρια έρευνας στα οικονομικά και το μάρκετινγκ, μοιράζεται την εμπειρία της σχετικά με μια μορφή πολιτικής λογοκρισίας της επιστημονικής έρευνας που αμφισβητεί τον κίνδυνο για τ