Image
Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 14:00 Γνώμες

Το κόλπο που σε σώζει αν πέσει πολύ αλάτι στο φαγητό

Μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες μαγείρισσες και μάγειρες: να πέσει περισσότερο αλάτι στο φαγητό. Άλλωστε, αποτελεί ένα συχνό ατύχημα, που όμως δεν χρειάζεται πανικός.
Μπορείτε να σώσετε την κατάσταση και το φαγητό σας να μην γίνει λύσσα και πάει χαράμι.

Δείτε παρακάτω τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση:
Αν το αλάτι έπεσε την ώρα που μαγειρεύετε και το φαγητό δεν είναι ακόμη έτοιμο, δοκιμάστε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πατάτα. Αφού την ξεφλουδίσετε, ρίξτε την ολόκληρη μέσα στο φαγητό, όσο αυτό μαγειρεύεται. Μόλις κλείσετε το μάτι της κουζίνας, βγάλτε την. Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά με έναν… μαγικό τρόπο το περιττό αλάτι.

Αν το φαγητό σας είναι ήδη έτοιμο και μαγειρεμένο, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα ξερό ψωμί και αφήστε τη μέσα για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα, όταν περάσει το δεκάλεπτο βγάλετε την, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε. Θα διαπιστώσετε ότι η γεύση του είναι σαν να μην έπεσε ποτέ περισσότερο αλάτι.

ourilfe.gr
Post
Γνώμες Δευτέρα 01.12.2025

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου – Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ. εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τα πρόσφατα τραγικά περιστατικά ανθρωποκτονιών που σημειώθηκαν στο Έλος Χαν

Post
Γνώμες Πέμπτη 27.11.2025

«Το νέο Κέντρο Υποστήριξης Μικροπιστώσεων: Ένα στοχευμένο εργαλείο στήριξης της μικρής επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου»

Του Βαγγέλη ΚΑΡΚΑΝΑΚΗ, Προέδρου Επιμελητηρίου Ηρακλείου Η μικρή και πολύ μικρή επιχειρηματικότητα αποτελεί το θεμέλιο της οικονομικής ζωής της Κρήτης. Από τις οικογενειακές επιχειρήσεις και τα μικρ

Post
Γνώμες Παρασκευή 21.11.2025

Εισόδια της Θεοτόκου: Σήμερον τ?ς ε?δοκίας Θεο? τ? προοίμιον, κα? τ?ς τ?ν ?νθρώπων σωτηρίας ? προκήρυξις

Του Παναγιώτη Μυργιώτη (Μαθηματικός) Οι ιεροί Ευαγγελιστές δεν αναφέρονται εις την γέννηση και εις την ζωή της Υπεραγίας Θεοτόκου, πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Πληροφορίες αντλούμε από το ¨πρωτε