Image
Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 14:00 Γνώμες

Το κόλπο που σε σώζει αν πέσει πολύ αλάτι στο φαγητό

Μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες μαγείρισσες και μάγειρες: να πέσει περισσότερο αλάτι στο φαγητό. Άλλωστε, αποτελεί ένα συχνό ατύχημα, που όμως δεν χρειάζεται πανικός.
Μπορείτε να σώσετε την κατάσταση και το φαγητό σας να μην γίνει λύσσα και πάει χαράμι.

Δείτε παρακάτω τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση:
Αν το αλάτι έπεσε την ώρα που μαγειρεύετε και το φαγητό δεν είναι ακόμη έτοιμο, δοκιμάστε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πατάτα. Αφού την ξεφλουδίσετε, ρίξτε την ολόκληρη μέσα στο φαγητό, όσο αυτό μαγειρεύεται. Μόλις κλείσετε το μάτι της κουζίνας, βγάλτε την. Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά με έναν… μαγικό τρόπο το περιττό αλάτι.

Αν το φαγητό σας είναι ήδη έτοιμο και μαγειρεμένο, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα ξερό ψωμί και αφήστε τη μέσα για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα, όταν περάσει το δεκάλεπτο βγάλετε την, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε. Θα διαπιστώσετε ότι η γεύση του είναι σαν να μην έπεσε ποτέ περισσότερο αλάτι.

ourilfe.gr
Post
Γνώμες Πέμπτη 02.10.2025

Περισσότερος φόβος παρά βλάβη; Ο ΠΟΥ δεν αποκανονικοποιεί την κατανάλωση κρασιού: ο στόχος είναι η κατάχρηση

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ που είναι τελικά λιγότερο περιοριστικό από

Post
Γνώμες Πέμπτη 25.09.2025

Καύσωνες, ξηρασία, περονόσπορος...

Μείωση της ισπανικής σοδειάς σταφυλιών, ενισχύεται η αξία των λευκών κρασιών, αλλά όχι των κόκκινων: "χωρίς δίκαιες τιμές, δεν υπάρχουν αμπελουργοί" Ένα ισχυρό πλήγμα για τον ισπανικό αμπ

Post
Γνώμες Τετάρτη 03.09.2025

Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ: Με αφορμή όσα προσφάτως βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω κι εγώ την ταπεινή μου άποψη

Με τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της τηλεφωνικής συνομιλίας και την εμπλοκή του ονόματος του Αρχιμανδριτη Μελχισεδέκ, τον οδήγησε στην παρακάτω ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι γίνεται προσπά