Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023 23:11 Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος: Mήνυση του υπουργού στον Ταξίαρχο για συκοφαντική δυσφήμηση και για παράβαση καθήκοντοςΜήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση αλλά και για παράβαση καθήκοντος κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε βάρος του πρώην επικεφαλής της Άμεσης Δράσης που κατήγγειλε τον υπουργό ότι παραίνεσή ώστε ο γιος του και άλλα τρία άτομα να μη συλληφθούν για υπόθεση ναρκωτικών.

Η μήνυση & τα ερωτήματα

Επτά ημέρες μετά την κατάθεση του Ταξίαρχου της Άμεσης Δράσης στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων που ανέφερε πως ο Τάκης Θεοδωρικάκος παρενέβει ώστε να μη συλληφθεί ο γιος του και τρεις ακόμη νεαροί στην κατοχή των οποίων, σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματικό, εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε μήνυση εναντίον του στον Άρειο Πάγο.

O νέος υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πηρέ καταθέσεις από τους ειδικούς φρουρούς που πραγματοποίησαν τον έλεγχο, στις οποίες ανέφεραν πως δεν εντοπίστηκε κάτι μεμπτό πάρα μόνο καπνικά προϊόντα.

Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ:

«Σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα».

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Ωστόσο, γεννάτε μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με την όλη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί τόσες ημέρες μετά την καταγγελία του ανώτατου αξιωματικού.

– Η φωτογραφία ντοκουμέντο που αποκάλυψε το MEGA, την οποία προσκόμισε στην κατάθεσή του ανώτατος αξιωματικός, είναι από το σημείο του ελέγχου στον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου η όχι;

– Εάν η φωτογραφία δεν είναι από την παρέα του γιου του Τάκη Θεοδωρικάκου από ποιο σημείο είναι;

– Τα άτομα αυτά συνελήφθησαν;

Πολύ σημαντικό ερώτημα δημιουργείται και σχετικά με την όποια διαφάνεια της ερευνάς.

– Πώς είναι δυνατόν μια έρευνα που αφορά τον Τάκη Θεοδωρικάκο να την κάνει υπηρεσία που υπάγεται στον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη;

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο Ταξίαρχος της Άμεσης Δράσης αναφέρει πως ο τότε Αρχηγός Μιχάλης Καραμαλακης έδωσε την εντολή να μη γίνει σύλληψη των τεσσάρων ατόμων.

– Τελικά, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ επικοινώνησε ή όχι με τον Διοικητή της Άμεσης Δράσης;

«Οι συνθήκες κατά τα αναφερόμενα που έδωσα εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι παραπάνω είναι προϊόν όχι μόνο εντολής του αρχηγού αλλά προφανώς απαίτησης του Τάκη Θεοδωρικάκου και η καθημερινή ανασφάλεια που βιώνω τόσο για μένα όσο και την οικογένειά μου με αναγκάζουν να απευθυνθώ στην Υπηρεσία σας», είχε πει στην κατάθεσή του ο Ταξίαρχος.

Νέες αποκαλύψεις για την Greek Mafia

Ταυτόχρονα, οι επικοινωνίες μεταξύ αστυνομικών και ατόμων στον χώρο των υγρών καυσίμων που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, εμπλέκονταν σε λαθρεμπόριο καυσίμων και όχι μόνο, αποκαλύπτεται από το νέο ηχητικό ντοκουμέντο όπου φαίνεται άτομο που δεν είναι πλέον εν ζωή, καθώς δολοφονήθηκε, να ζητά από αξιωματικό της αστυνομία να παρεμβεί στις τοποθετήσεις αστυνομικών σε υπηρεσίες κλειδιά στην Ασφάλεια Αττικής.

«Είναι Κώστα και από Ανθρωποκτονιών, και από Οικονομική και από Οργανωμένο κι έχουν πάει… κι έχουν έρθει…. Έχουν ξηλωθεί βέβαια, το Ανθρωποκτονιών έχει ξηλωθεί ολόκληρο. Έχει παίξει μεγάλο ρόλο Εξάρχεια, Ακρόπολη, Ομόνοια άμα δεις. Άμα δεις εκεί πέρα τις φωτογραφίες μετακινήσεων έχουν φύγει πολλοί από εκεί και έχουν πάει Ανθρωποκτονιών. Το Ανθρωποκτονιών σχεδόν ξηλώθηκε ολόκληρο. Δηλαδή, φύγανε πολλοί βασικοί τους παίκτες.

»Αλλά και στην Οικονομική έχουν πάει δυο τρία άτομα, να δεις άμα ξέρουμε κάποια από αυτά από την Οικονομική εκεί πέρα που έχουν πάει. Και στο Οργανωμένο, στο φίλο, έχουν πάει κάποιοι από Αθήνα. Θα τους δεις».

Οι έρευνα για την εμπλοκή αστυνομικών στην Greek Mafia συνεχίζονται από τις δικαστικές Αρχές.

πηγή: MEGA TV

 
Post
Πολιτική Πέμπτη 22.02.2024

Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια: Στα λόγια προοδευτικός, στην πράξη εκπρόσωπος του αναχρονισμού

«Στα λόγια προοδευτικός, στην πράξη εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε ερώτηση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του briefing σχετι

Post
Πολιτική Πέμπτη 22.02.2024

Πλήγμα στην απονομή της δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για τους ποινικούς κώδικες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΚΟΣΜΟΣ” Το νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αποτελεί οπισθοδρόμηση για την απονομή της ποινικής δικαιοσύνης στη χώρα

Post
Πολιτική Πέμπτη 22.02.2024

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 28,5% η ΝΔ, 11,7% το ΠΑΣΟΚ και 10,4% ο ΣΥΡΙΖΑ

Ποσοστό κάτω του 30% συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA. Ειδικότερα, στη νέα έρευνα τα κόμματα καταγράφουν τις εξής επιδόσεις: ΝΔ 28,5% ΠΑΣΟΚ 11,7