Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022 18:48 Πολιτική

Ερώτημα ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Είχε το ΥΠΕΞ την έγκριση της ΕΥΠ για το Predator


«Είχε την έγκριση της ΕΥΠ και από ποιον ο κ. Σμυρλής όταν παρείχε άδεια εξαγωγής για το Predator;», ερωτά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, εξ αφορμής του χθεσινού (8.12.2022) σχετικού δημοσιεύματος των New York Times.

«Η άτακτη φυγή του κ. Μητσοτάκη για να μην απαντήσει στο απλό ερώτημα εάν παρακολουθούνταν ή όχι ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Φλώρος από την ΕΥΠ, απλά επιβεβαίωσε πλήρως τις αποκαλύψεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, και προσθέτει:

«Αφού ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, τουλάχιστον περιμένουμε να μας απαντήσει πώς είναι δυνατόν ο ίδιος να ισχυρίζεται πως δεν ξέρει ποιοι έχουν το Predator, το οποίο ουδέποτε διαψεύσθηκε ότι λειτουργούσε στο ΚΕΤΥΑΚ με αποσπασμένους αστυνομικούς στην ΕΥΠ, αλλά την ίδια ώρα στενός συνεργάτης του στο Υπουργείο Εξωτερικών να έχει υπογράψει άδεια για εξαγωγή του από την Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου του 2021;».

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Για να τον διευκολύνουμε, του θυμίζουμε ότι ο κ. Δεμίρης είχε πει στην Εξεταστική Επιτροπή πως για να δώσει άδεια εξαγωγής το ΥΠΕΞ για τέτοια λογισμικά πρέπει να έχει την έγκριση της ΕΥΠ. Είχε λοιπόν την έγκριση της ΕΥΠ και από ποιον ο κ. Σμυρλής όταν παρείχε άδεια εξαγωγής για το Predator;».

πηγή: newsit.gr

 
Post
Πολιτική Τρίτη 20.01.2026

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συναντήθηκε με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Την Δευτέρα (19/1), σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Η συζήτησ

Post
Πολιτική Τρίτη 20.01.2026

Τσαπανίδου – Γαβρήλος: «Μαζική κατάρρευση των ρυθμίσεων οφειλών προς τον ΕΦΚΑ. Αναγκαία άμεσα η ρύθμιση των 120 δόσεων»

Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με τη μαζική απώλεια των ρυθμίσεων οφειλών προς τον ΕΦΚΑ, κατέθεσαν σήμερα, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Επικρατείας Πόπης Τσαπανίδου

Post
Πολιτική Δευτέρα 19.01.2026

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η συνάντηση των «σκληρών» αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, προχώρησε σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, αναφέροντας: «Είχαμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία μιας παραγωγικής συζήτησης με του