Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022 18:47 Εκτός Ελλάδος

Έλον Μασκ - Twitter: Απέλυσε εργαζομένους καθαριότητας. Θα τους αντικαταστήσει με ρομπότ


Χωρίς αποζημίωση έφυγαν οι απολυμένοι από το Twitter, σύμφωνα με όσα καταγγέλουν οι εργαζόμενοι κατά του Έλον Μασκ.

Τέσσερις από τους υπαλλήλους καθαριότητας που βρέθηκαν στον δρόμο, μίλησαν στο BBC και δήλωσαν ότι ενημερώθηκαν από τον νέο ιδιοκτήτη πως πλέον δεν είναι χρήσιμοι καθώς θα αντικατασταθούν από ρομπότ.

Το BBC μίλησε με καθαρίστριες που λένε ότι απολύθηκαν από το Twitter τη Δευτέρα. Η Aντριάνα Βιγιαρεάλ, η οποία εργάστηκε για το Twitter για τέσσερα χρόνια, είπε ότι τώρα ανησυχεί ότι δεν θα έχει αρκετά χρήματα για να ταΐσει την οικογένειά της τα Χριστούγεννα.

«Είναι λυπηρό και απογοητευτικό για τις οικογένειες και τα παιδιά μας», είπε. Οι καθαρίστριες εργάζονταν στο Twitter την περασμένη εβδομάδα μέχρι που τους είπαν ότι οι δουλειές τους απειλούνται. Η Όλγα Μιράντα, πρόεδρος του σωματείου καθαριστριών, είπε ότι οργάνωσαν απεργία τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθούν. Στη συνέχεια, έμαθαν ότι οι καθαρίστριες θα απολύονταν άμεσα.

Λίγο πριν τις γιορτές

«Το έκαναν τρεις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα. Νομίζω ότι απολυθήκαμε επειδή είμαστε συνδικάτο», δήλωσε ο Χούλιο Αλβαράδο, καθαριστής επί 10ετίας στο Twitter. Σημείωσε ότι το περιβάλλον ήταν πάντα φιλικό κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με την εταιρία. Αλλά καταγγέλλει ότι τα πράγματα άλλαξαν όταν ο Μασκ ανέλαβε το Twitter τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο BBC οι άνθρωποι δούλευαν χωρίς να ανησυχούν ενώ τώρα επικρατεί φόβος. Από τότε που ο Μασκ εξαγόρασε την εταιρία, ο Αλβαράδο λέει ότι συνοδευόταν από ιδιωτική ασφάλεια ενώ καθάριζε μέρη του γραφείου.

Κάποιος από την ομάδα του Μασκ, σημείωσε ότι τον ενημέρωσε ότι η δουλειά του ήταν παρωχημένη καθώς, ούτως ή άλλως, τα ρομπότ θα αντικαθιστούσαν τελικά τους ανθρώπους. Χωρίς τη δουλειά του ανησυχεί για την πληρωμή των λογαριασμών του μια και στηρίζει οικονομικά και την οικογένειά του στο Μεξικό.

Οι καθαρίστριες λένε ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν διότι υπάρχουν λίγες διαθέσιμες θέσεις καθαρισμού στο Σαν Φρανσίσκο αυτή τη στιγμή. Μια μικρή ομάδα καθαριστριών διαδήλωσε έξω από τα κεντρικά γραφεία του Twitter του Σαν Φρανσίσκο.

πηγή: in.gr

 
Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 18.09.2025

Βασιλικό δείπνο προς τιμή των Τραμπ στο κάστρο του Ουίνδσορ

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ επαίνεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την προσήλωσή του στη διευθέτηση συγκρούσεων ανά τον κόσμο, κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Βρετανός μονάρχης προς τ

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 15.09.2025

Ένας στους έξι γονείς λέει «όχι» στα παιδικά εμβόλια – Φόβοι για νέα κύματα επιδημιών

Ανησυχητική στροφή καταγράφεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ένας στους έξι γονείς δηλώνει ότι αποφεύγει ή καθυστερεί τους παιδικούς εμβολιασμούς που συνιστώνται από τις υγειονομικές αρχές. Η δημοσκ

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 14.09.2025

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Πογκρόμ απολύσεων και διώξεων σε επικριτές της αμερικανικής ακροδεξιάς

Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, του 31χρονου επικεφαλής της ακροδεξιάς οργάνωσης Turning Point USA, φαίνεται να έχει πυροδοτήσει ένα κύμα απολύσεων και διώξεων σε όσους ασκούν δημόσια κριτική στον ίδιο ή