Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022 18:47 Εκτός Ελλάδος

Έλον Μασκ - Twitter: Απέλυσε εργαζομένους καθαριότητας. Θα τους αντικαταστήσει με ρομπότ


Χωρίς αποζημίωση έφυγαν οι απολυμένοι από το Twitter, σύμφωνα με όσα καταγγέλουν οι εργαζόμενοι κατά του Έλον Μασκ.

Τέσσερις από τους υπαλλήλους καθαριότητας που βρέθηκαν στον δρόμο, μίλησαν στο BBC και δήλωσαν ότι ενημερώθηκαν από τον νέο ιδιοκτήτη πως πλέον δεν είναι χρήσιμοι καθώς θα αντικατασταθούν από ρομπότ.

Το BBC μίλησε με καθαρίστριες που λένε ότι απολύθηκαν από το Twitter τη Δευτέρα. Η Aντριάνα Βιγιαρεάλ, η οποία εργάστηκε για το Twitter για τέσσερα χρόνια, είπε ότι τώρα ανησυχεί ότι δεν θα έχει αρκετά χρήματα για να ταΐσει την οικογένειά της τα Χριστούγεννα.

«Είναι λυπηρό και απογοητευτικό για τις οικογένειες και τα παιδιά μας», είπε. Οι καθαρίστριες εργάζονταν στο Twitter την περασμένη εβδομάδα μέχρι που τους είπαν ότι οι δουλειές τους απειλούνται. Η Όλγα Μιράντα, πρόεδρος του σωματείου καθαριστριών, είπε ότι οργάνωσαν απεργία τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθούν. Στη συνέχεια, έμαθαν ότι οι καθαρίστριες θα απολύονταν άμεσα.

Λίγο πριν τις γιορτές

«Το έκαναν τρεις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα. Νομίζω ότι απολυθήκαμε επειδή είμαστε συνδικάτο», δήλωσε ο Χούλιο Αλβαράδο, καθαριστής επί 10ετίας στο Twitter. Σημείωσε ότι το περιβάλλον ήταν πάντα φιλικό κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με την εταιρία. Αλλά καταγγέλλει ότι τα πράγματα άλλαξαν όταν ο Μασκ ανέλαβε το Twitter τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο BBC οι άνθρωποι δούλευαν χωρίς να ανησυχούν ενώ τώρα επικρατεί φόβος. Από τότε που ο Μασκ εξαγόρασε την εταιρία, ο Αλβαράδο λέει ότι συνοδευόταν από ιδιωτική ασφάλεια ενώ καθάριζε μέρη του γραφείου.

Κάποιος από την ομάδα του Μασκ, σημείωσε ότι τον ενημέρωσε ότι η δουλειά του ήταν παρωχημένη καθώς, ούτως ή άλλως, τα ρομπότ θα αντικαθιστούσαν τελικά τους ανθρώπους. Χωρίς τη δουλειά του ανησυχεί για την πληρωμή των λογαριασμών του μια και στηρίζει οικονομικά και την οικογένειά του στο Μεξικό.

Οι καθαρίστριες λένε ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν διότι υπάρχουν λίγες διαθέσιμες θέσεις καθαρισμού στο Σαν Φρανσίσκο αυτή τη στιγμή. Μια μικρή ομάδα καθαριστριών διαδήλωσε έξω από τα κεντρικά γραφεία του Twitter του Σαν Φρανσίσκο.

πηγή: in.gr

 
Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 21.04.2026

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο με μεταγωγικό αεροσκάφος της ΠΑ και με τη συμμετοχή προσωπικού της ΔΕΠ

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, κατόπιν συνεργασίας και συντονισμού με τους αρμόδιους φορείς (ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και Πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα), συνέδραμαν σήμερα, Τρίτη 21 Απριλίου 20

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 19.04.2026

Προκλητικός Χακάν Φιντάν: «Ελλάδα και Κύπρος έφτιαξαν στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ κατά των μουσουλμάνων»

Νέα σφοδρή επίθεση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών από το φόρουμ της Αττάλειας. Πώς επιχείρησε να δικαιολογήσει τις κινήσεις της Άγκυρας στοχοποιώντας την Αθήνα και τη Λευκωσία. Στο στόχαστρο οι &l

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 19.04.2026

Πολεμικό ανακοινωθέν: Το Ιράν έκλεισε τα Στενά του Ορμούζ – Πυρά κατά εμπορικών πλοίων και «κίτρινη γραμμή» από το Ισραήλ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Η Τεχεράνη απαντά στον αμερικανικό αποκλεισμό με κλείσιμο των Στενών, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις στον Λίβανο αγνοώντας την κατάπαυση του πυρός.