Image
Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2022 22:21 Πολιτική

Σφοδρή κριτική Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη και Τσίπρα - Παράσταση διχόνοιας και τοξικού λόγου

Σφοδρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στον Κ. Μητσοτάκη και τον Α. Τσίπρα, τους οποίους κατηγόρησε για παράσταση διχόνοιας και τοξικού λόγου για την σημερινή αντιπαράθεσή στη Βουλή.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «ο πρώτος δίχως ίχνος γενναιότητας καταθέτει ένα νομοσχέδιο συγκάλυψης και εκ των υστέρων νομιμοποίησης των παράνομων ενεργειών της κυβέρνησης του.

Από το «ελάτε να ενημερωθείτε στο αυτί», μας λέει τώρα ευθέως: «Ελάτε να ενημερωθείτε μετά από τρία χρόνια».

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός «κάνει ότι μπορεί για να ξεπεράσει τον κάβο των εθνικών εκλογών χωρίς να έχει μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Όμως οι αποκαλύψεις συνεχίζονται», επικαλούμενος το σημερινό άρθρο των New York Times.

«Οι New York Times δημοσιεύουν ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator της εταιρείας Ιntellexa στη Μαδαγασκάρη. Μια ευρωπαϊκή χώρα δηλαδή, που οφείλει να προστατεύει αταλάντευτα τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκτίθεται ανοίγοντας το δρόμο σε άλλες χώρες να χρησιμοποιούν τέτοια κακόβουλα λογισμικά σε βάρος των ελευθεριών των πολιτών τους», σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Στρέφει παράλληλα τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο υπογράμμισε ότι «καλό θα ήταν να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πως είναι δυνατόν επί ημερών του εμπλεκόμενη με το Predator εταιρεία, που ιδρύθηκε με λίγες χιλιάδες ευρώ, να υπογράφει συμβάσεις εκατομμυρίων με το δημόσιο και μετά ο γιος του υπουργού που τις υπέγραψε, να προσλαμβάνεται εκεί».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι κανείς εκ των δυο αρχηγών δεν απαντά καθαρά στα ερωτήματα και πρόσθεσε οτι «μόνο τους εργαλείο ο συμψηφισμός και ο συναγωνισμός ποιος είναι χειρότερος από τον άλλον στην υπονόμευση των θεσμών».

Κατέληξε με την αναφορά ότι ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα από αυτό, που του προσφέρει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

madata.gr

Post
Πολιτική Κυριακή 01.03.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην περιοχή του Ιράν

Η καθιερωμένη Κυριακάτικη ανάρτησή του Πρωθυπουργού: «Καλημέρα. Παρακολουθούμε στενά και με ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράν και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, που επηρεάζουν άμεσα

Post
Πολιτική Κυριακή 01.03.2026

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Αθήνα: Έκτακτη σύσκεψη Δένδια με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συγκάλεσε σήμερα, Κυριακή 1η Μ

Post
Πολιτική Σάββατο 28.02.2026

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την πολεμική επιχείρηση ΗΠΑ-Ισραήλ εναντίον του Ιράν. Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά δε