Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 23:26 Εκτός Ελλάδος

Ζελένσκι: Πρόσωπο της χρονιάς για το Time


Το γνωστό περιοδικό TIME των ΗΠΑ ανακήρυξε ως  το «Πρόσωπο της Χρονιάς» των Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος απασχόλησε ιδιαίτερα τα media ως πρόεδρος της Ουκρανίας, μετά και την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του.

«Πώς ένα πρόσωπο μπορεί να χαρακτηρίζει μια ολόκληρη χρονιά;», αναρωτιέται ο αρχισυντάκτης από το περιοδικό TIME, εξηγώντας την επιλογή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2022. Η φετινή επιλογή ήταν μια από τις πιο ξεκάθαρες των τελευταίων ετών, δηλώνει ο Έντουαρντ Φέλσενθαλ.

Η απόφαση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μην φύγει από το Κίεβο αλλά να παραμείνει και να συγκεντρώσει τις ουκρανικές δυνάμεις, μετά την πρώτη εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, ήταν μοιραία. «Είτε η μάχη για την Ουκρανία προκαλεί ελπίδα είτε φόβο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαλύβδωσε τον κόσμο με τρόπο που είχαμε δεκαετίες να δούμε», προσθέτει ο Έντουαρντ Φέλσενθαλ.

Το Time απέτισε επίσης φόρο τιμής στο «πνεύμα της Ουκρανίας», καθώς ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήταν παντού φέτος, στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει γύρω του την υποστήριξη του υπόλοιπου πλανήτη.

Δείτε το εξώφυλλο από το περιοδικό TIME με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως το «Πρόσωπο της Χρονιάς»:

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει επικεντρωθεί απόλυτα στον στόχο του να κρατά τα μάτια του κόσμου στην Ουκρανία. Ωμός, μερικές φορές σαρκαστικός και πάντα ευθύς, ο Ουκρανός πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος: πρέπει να σωθεί η Ουκρανία για να σωθεί η Δημοκρατία.

Βέβαια, έχει δεχθεί και σφοδρή κριτική για το γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για επικείμενη εισβολή της Ρωσίας, με τον Ζελένσκι να μην μεταδίδει αυτές τις πληροφορίες στους πολίτες.

Ωστόσο, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι δράσεις του, του δίνουν επάξια τον τίτλο «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2022 από το περιοδικό ΤΙΜΕ.

πηγή: newsit.gr

 
Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 01.02.2023

Ρωσία: Πρόστιμο σε vegan Αμερικανίδα που έβγαλε βόλτα ένα μοσχάρι στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο σε Αμερικανίδα σήμερα επειδή έβγαλε βόλτα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας ένα… μοσχάρι, ισχυριζόμενη ότι το αγόρασε για να το σώσει από σφαγή. Η Αμερικανίδα Αλίσια ...

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 01.02.2023

Green Deal: Πώς απαντά η ΕΕ στις ενεργειακές επιδοτήσεις των ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε μια παρουσίαση σήμερα που αφορά το σχέδιο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, καθώς αυτή οδεύει προς την κλιματική ουδετερότητα. Σ’ ένα κεί ...

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 01.02.2023

Τουρκία: Ο Ερντογάν κατηγορεί την αντιπολίτευση για πλάτες στην Ελλάδα

Στην προσπάθειά του να κερδίσει ψήφους ο Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο σημείο να εμπλέξει την Ελλάδα στις τουρκικές εκλογές. Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε κάθε δημοσία τοπ