Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 18:19 Βλέπω/Ακούω

Δόμνα Μιχαηλίδου: Η διανομή σχολικών γευμάτων ξεκινά τη 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου


Τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διανομή 210.000 σχολικών γευμάτων σε όλη τα σχολεία, διαβεβαίωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα, η κ. Μιχαηλίδου απέρριψε τη κατηγορία για καθυστερήσεις και φέτος στη διανομή σχολικών γευμάτων, καθώς και τον ισχυρισμό ότι το πρόγραμμα καλύπτει μόλις το 10% των μαθητών.

«Υπάρχουν και φέτος καθυστερήσεις στη διανομή σχολικών γευμάτων. Μόνο το 10% των μαθητών λαμβάνει σχολικό γεύμα. Τα κονδύλια είναι καθηλωμένα στα περσινά επίπεδα την ίδια ώρα που για τις λαϊκές οικογένειες είναι σημαντικό στήριγμα. Υπάρχει ανάγκη γενίκευσης του προγράμματος σε όλες τις βαθμίδες των μαθητών», υποστήριξε η βουλευτής του ΚΚΕ.

«Για πρώτη φορά θα ξεκινήσει τόσο νωρίς το πρόγραμμα διανομής 210.000 σχολικών γευμάτων το οποίο, με δεδομένο ότι είναι μισό εκατομμύριο οι μαθητές, καλύπτει το 40% των μαθητών και θα δοθούν σε 15% παραπάνω σχολεία φέτος», απάντησε η υφυπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε: «Τα προηγούμενα χρόνια ξεκίναγε η διανομή ακόμα και τον Απρίλιο. Πρώτη φορά ξεκινά τόσο νωρίς την ώρα που πρέπει, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, και αυτό είναι μια κατάκτηση του υπουργείου. Ήδη η διαδικασία έχει ξεκινήσει».

Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι δεν μπορούσε νωρίτερα να ξεκινήσει η διαδικασία, καθώς πρέπει πρώτα να ερωτηθούν οι γονείς αν θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και με βάσει τις απαντήσεις καθορίζεται ο ακριβής αριθμός των σχολικών γευμάτων.

 
Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 15.09.2025

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν όπλα, φυσίγγια, πυροκροτητές και πάνω από 27 κιλά κάνναβης (vid)

Όπλα, φυσίγγια, πυροκροτητές και πάνω από -27- κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 15.09.2025

Σύλληψη αλλοδαπών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη Χίο

Την 11/09/2025, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας - Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριώ

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 15.09.2025

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Γηπέδου Μπάσκετ στην Πλατεία Κυθήρων

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας πραγματοποίησε την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025 τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου γηπέδου μπάσκετ στην Πλατεία Κυθήρων (περιοχή Απομάχων, Νέα Φιλαδέλφεια)