Image
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 12:58 Πολιτική

Ανδρουλάκης: Ο Ερντογάν μιμείται τον Πούτιν και ο Στόλτενμπεργκ τον Πόντιο Πιλάτο

Την αναθεωρητική στάση της Τουρκίας ανέδειξε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στις Βρυξέλλες με προσκεκλημένο τον γγ του ΝΑΤΟ, και ταυτόχρονα καταδίκασε την πολιτική των ίσων αποστάσεων, που υιοθετεί ο κ. Στόλτενμπεργκ απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

«Αν αφήσουμε τους αυταρχικούς αναθεωρητές ηγέτες να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, τότε οδηγούμαστε σε καταστροφικές μη αναστρέψιμες καταστάσεις, όπως είπατε στην πρωτολογία σας (σσ.Στόλτενμπεργκ. Και συμφωνούμε απόλυτα», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ενώ πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές πήραν ξεκάθαρη θέση απέναντι στην παράνομη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία και στήριξαν τον ουκρανικό λαό έμπρακτα με την αποστολή βοήθειας.
 
Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι υπάρχει μια χώρα στη νατοϊκή συμμαχία, η οποία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία κρατώντας μια αμφιλεγόμενη στάση.«Η χώρα αυτή είναι η Τουρκία και μάλιστα ο πρόεδρός της μιμείται τον αναθεωρητισμό και τον αυταρχισμό του Πούτιν. Κάθε μέρα έχουμε μια σκληρή δήλωση πολεμικού χαρακτήρα εις βάρος της Ελλάδας » τόνισε. Υπογράμμισε ακόμη ότι ο Τούρκος Πρόεδρος συχνά μιλά κατά της Συνθήκης της Λωζάνης και μάλιστα φτάνει στο σημείο να αμφισβητεί ευθέως ακόμη και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

 Επίσης, σημείωσε ότι παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο με πρόσφατο παράδειγμα τις παράνομες δραστηριότητες στα Βαρώσια και παράλληλα υποδύεται τον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, υπονομεύει το κράτος δικαίου με θύματα χιλιάδες πολίτες στο εσωτερικό της χώρας του.

 «Μας προκαλεί εντύπωση που δεν βλέπετε τον ελέφαντα στο δωμάτιο! Πολλές φορές οι δηλώσεις σας ηχούν στα αυτιά του ελληνικού λαού ως δηλώσεις Πόντιου Πιλάτου»,τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον γ.γ του ΝΑΤΟ.

Σχολίασε και την παρότρυνσή του οτι είναι αναγκαίο τα ευρωπαϊκά κράτη να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες επενδύσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων για να ενισχύσουν την άμυνα τους απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους. «Στην Ελλάδα, μολονότι περάσαμε μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση και είναι αναγκαίο να επενδύσουμε στο κοινωνικό κράτος και σε υποδομές για να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες και να χαραχθεί μια νέα αναπτυξιακή πορεία, υπογράψαμε πολύ μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα για να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη. Κι όμως, δεν έχουμε δει την έμπρακτη αλληλεγγύη σας ούτε ανάλογες πρωτοβουλίες, που θα απαντούσαν στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της Ελλάδας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

madata.gr

Post
Πολιτική Σάββατο 31.10.2026

Ελένη Βατσινά: Η ασφάλεια δεν μπορεί να περιμένει άλλο

Αναφορά στη Βουλή για την ανεπαρκή ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών του Ηρακλείου Την ανάγκη ουσιαστικής και άμεσης ενίσχυσης του στόλου των αστυνομικών υπηρεσιών του Ηρακλείου αναδεικνύει με Ανα

Post
Πολιτική Παρασκευή 30.10.2026

Λευτέρης Αυγενάκης: «Οι servicers μπορεί να απουσιάζουν από τη Βουλή, αλλά δεν θα απουσιάζουν από τον έλεγχο και τη λογοδοσία»

Δήλωση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, κατά την ακρόαση φορέων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. «Κατα

Post
Πολιτική Παρασκευή 30.10.2026

Ελένη Βατσινά: «Οι αυξήσεις στις συντάξεις πρέπει να φτάνουν πραγματικά στους συνταξιούχους – Όχι άλλες αδικίες με την προσωπική διαφορά»

Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τον τρόπο απόδοσης των συνταξιοδοτικών αυξήσεων από την Ελένη Βατσινά Τα προ