Image
Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 10:27 Οικονομία

Εφορία: Τι πρέπει να πληρωθεί μέχρι τέλη Αυγούστου

Στο 92% οι υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο φοροτεχνικός, Μαρίνος Αμπελιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» έχουν υποβληθεί έως τώρα περίπου 5,9 εκατομμύρια δηλώσεις και αναμένονται περίπου 500.000 ακόμη.

«Περίπου 7 στους 10 φορολογούμενους δεν θα πληρώσει φόρο φέτος» δήλωσε ο κ. Αμπελιώτης. Εξήγησε πως αυτό αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό του 52%  που είναι μηδενικές οι φορολογικές δηλώσεις και σε ένα ποσοστό της τάξεως του 13% που είναι επιστρεπτέες οι δηλώσεις.

«Κατά μέσο όρο, το ποσό της επιστροφής αντιστοιχεί στα 414 ευρώ» συμπλήρωσε ενώ σε ό, αφορά τις χρεωστικές δηλώσεις αυτές ανέρχονται γύρω στο 35%, με το κράτος να λαμβάνει περίπου 2.5 εκατομμύρια ευρώ.

Τρόποι πληρωμής
Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν είτε σε 8 δόσεις, είτε σε 10 άτοκες με τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί παραπάνω δόσεις, μπορεί να πληρώσει σε 12 με τόκο 5.32 %, ενώ στις 24 δόσεις ο τόκος ανέρχεται στα 6.82%.

Όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό θα λάβουν μία έκπτωση 3%.

Σημειώνεται πως οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν τη δήλωσή τους εκπρόθεσμα θα έχουν πρόστιμο 100 ευρώ και μία προσαύξηση 0.73% για κάθε μήνα που καθυστερεί τη δόση του.

Ο κ. Αμπελιώτης επισήμανε πως όσοι είχαν επωφεληθεί από κάποιες ρυθμίσεις της πανδημίας (μειωμένο ενοίκιο, αναστολή εργασίας) θα πρέπει να συμπληρώσουν τον κωδικό 781.

Εξαγγελίες ΔΕΘ – Ενισχύσεις για εργαζομένους και συνταξιούχους
-Αύξηση συντάξεων 2023
-Αναδρομικά
-Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης
-«Επιταγή ακριβείας» σε ευάλωτους
-Αύξηση κατώτατου μισθού

madata.gr

Post
Οικονομία Δευτέρα 03.08.2026

Από 8 έως 18 Αυγούστου η θερινή αργία των λογιστικών γραφείων του ν. Ηρακλείου

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Ε.Η.) ενημερώνει τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους συνεργάτες ότι, κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, τα

Post
Οικονομία Δευτέρα 03.08.2026

Από σήμερα οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Από σήμερα, 3 Αυγούστου, έως και τις 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες πληρωμές του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), με το συνολικό ποσό των καταβολών να ανέρχε

Post
Οικονομία Κυριακή 02.08.2026

Τζόκερ, κλήρωση Κυριακής, 2 Αυγούστου 2026,

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 2 Αυγούστου 2026, η κλήρωση 3100 του Τζόκερ, που μοιράζει στην πρώτη κατηγορία τουλάχιστον 2.00.000 ευρώ. Οι τυχεροί αριθμοί της αποψινής κλήρωσης είναι: 4,