Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022 23:59 Εκτός Ελλάδος

Συναγερμός για φωτιά στο Λονδίνο - Πυκνοί καπνοί σκέπασαν το London BridgeΣυναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στο Λονδίνο για φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή, γύρω από τον σταθμό του μετρό London Bridge.

 Όπως μεταδίδουν τα BBC, υπάρχουν δύο εστίες, μια στη σιδηροδρομική γέφυρα στο Σάουθγουορκ  και μια στον σταθμό London Bridge. Οι Αρχές καλούν τους κατοίκους της περιοχής να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα των σπιτιών, καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω των πυκνών καπνών.  Στα σημεία επιχειρούν 70 πυροσβέστες, ενώ έχουν εκκενωθεί κάποια κτίρια.

Περίπου 70 πυροσβέστες επιχειρούν σήμερα να κατασβέσουν πυρκαγιά σε σιδηροδρομική γέφυρα στο Σάουθγουορκ, στο κεντρικό τμήμα του Λονδίνου, η οποία κατέστησε υποχρεωτική τη διακοπή δρομολογίων των τρένων στην περιοχή και την εκκένωση κάποιων κτιρίων, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου.

 Εικόνες που αναρτήθηκαν από την πυροσβεστική στο Twitter δείχνουν καπνό να βγαίνει από τον δρόμο που περνάει κάτω από την σιδηροδρομική γέφυρα, στον οποίο υπάρχουν κάποια οχήματα και έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Σάουθγουορκ και Λόντον Μπριτζ έκλεισαν.

“Υπάρχει πολύς καπνός από την πυρκαγιά και συνιστάται σε αυτούς που ζουν ή εργάζονται στην περιοχή να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες τους”, αναφέρει ο διοικητής σταθμού της πυροσβεστικής Γουέιν Τζόνσον σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Λόγω της πυρκαγιάς έχουν επηρεαστεί και τα δρομολόγια της γραμμής Jubilee, ενώ, όπως μεταδίδει το Reuters, η πυροσβεστική διευκρίνισε στη συνέχεια ότι ο καπνός που βγαίνει από αποβάθρα στον σταθμό του μετρό στη Γέφυρα του Λονδίνου προέρχεται από την πυρκαγιά στη σιδηροδρομική γέφυρα.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο Rail Kent & Sussex ανακοίνωσε στο Twitter ότι η πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων όπου κάποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 28.09.2022

Νέα υπερπτήση μη επανδρωμένου τουρκικού αεροσκάφους πάνω από την Κίναρο

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Τετάρτη, στις 12:29, πάνω από την Κίναρο, στ ...

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 27.09.2022

NASA: Ιστορική στιγμή - Χτύπησε αστεροειδή για να τον εκτρέψει από την πορεία του

Η πρόσκρουση επιβεβαιώθηκε: διαστημόπλοιο της NASA, της υπηρεσίας διαστήματος των ΗΠΑ, έπεσε εσκεμμένα πάνω σε αστεροειδή με σκοπό να μεταβληθεί η πορεία του με τη δύναμη της κινητικής ενέργειας, κατά

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 26.09.2022

Καναδάς: Καταργεί όλα τα ταξιδιωτικά μέτρα για τον κορονοϊό από 1η Οκτώβρη

Ο Καναδάς θα καταργήσει όλους τους περιορισμούς που είχαν τεθεί σε ισχύ για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19 για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από την 1η Οκτωβρίου, καθώς και τις απαιτήσει ...