Image
Τρίτη 09 Αυγούστου 2022 22:26 Βλέπω/Ακούω

Μουσικό Αφιέρωμα κάτω από την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στην Γόρτυνα

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, το κοινό της Μεσσαράς θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την μοναδική αυγουστιάτικη πανσέληνο, στον Αρχαιολογικό Χώρο της Γόρτυνας, υπό τους ρεμπέτικους ήχους του Βασίλη Τσιτσάνη.
Συνολικά, 105 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα ανοίξουν εκείνη τη βραδιά, ανάμεσα τους και η δική μας Γόρτυνα, φιλοξενώντας το μουσικό αφιέρωμα, «Μινόρε της Αυγής» .

Η παράσταση «Μινόρε της Αυγής», ακολουθεί το μονοπάτι της ζωής του και παρουσιάζει τραγούδια που τον χαρακτήρισαν, από τα πρώτα του βήματα στο ρεμπέτικο, τα ανατολίτικα καλντερίμια, ως τη μεταβατική περίοδο που οδήγησε στο επονομαζόμενο «Λαϊκό τραγούδι».
Ο Βασίλης Τσιτσάνης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες του προηγούμενου αιώνα. Καθιέρωσε νέο ύφος παιξίματος και τραγουδιού με εμπλουτισμένη ενορχήστρωση και μουσικές καινοτομίες, ενώ οι μελωδίες του αγαπήθηκαν και έμειναν στην Ελληνική ιστορία.

Συντελεστές:
- Θανάσης Βασιλάκης (μπουζούκι),
- Στέφανος Κουρουπάκης (κοντραμπάσο / τραγούδι),
- Μανιδακη Εμμανουελα, τραγουδι
- Γιώργος Διλβόης (κιθάρα / τραγούδι),
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς, και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Γόρτυνας.
*Είσοδος Ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 03.07.2026

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς έδωσε φτερά στα όνειρα δεκαπέντε αποφοίτων

Άλλοι δεκαπέντε συμπολίτες μας ολοκλήρωσαν τη διετή εκπαίδευση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και γιόρτασαν, προχθές, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς την αποφοίτησή τους, μαζί με εκπαιδευτικούς, συγγενεί

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 02.07.2026

Σεισμική δόνηση κοντά στην Κάρπαθο- Κουνήθηκε η ανατολική Κρήτη

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14:06 στην Κάρπαθο και έγινε αισθητή έως την Κρήτη και τη Ρόδο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός είχε ένταση 5,2 Ρίχτερ, επίκεντρο 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 02.07.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 2/7/26

Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικέ