Image
Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022 15:41 Κρητική διατροφή

Γιατί πρέπει να βάλεις ένα παγάκι πάνω σε ένα μπιφτέκι που ψήνεται

Η μαγειρική πάντα μας εκπλήσσει ενώ όσο περνούν τα χρόνια μαθαίνουμε και καινούργια πράγματα. Ένα από αυτά είναι το ότι μαθαίνουμε πώς να κάνουμε και το σωστό ψήσιμο του φαγητού μας. Για παράδειγμα το ψήσιμο του μπιφτεκιού.

Γνωρίζεις, λοιπόν, γιατί πρέπει να βάζεις ένα παγάκι πάνω σε ένα μπιφτέκι που ψήνεται; Στην πραγματικότητα θα πρέπει να το βάζεις για να γίνει το μπιφτέκι σου πιο αφράτο. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Γιατί πολύ απλά, είναι η κατάλληλη στιγμή όσο ψήνεται να βραχεί με νερό. Θα τραβήξει την απαραίτητη υγρασία και δε θα γίνει καθόλου σκληρό.


Φυσικά το ιδανικό ψήσιμο για το μπιφτέκι είναι στη σχάρα η οποία είναι σημαντικό να είναι καλά καθαρισμένη. Τη σχάρα λοιπόν την καθαρίζεις με αλουμινόχαρτο ή με κρεμμύδι τα οποία τα τρίβεις επάνω της.

ourlife.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 28.11.2025

Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Κρήτη στον διαγωνισμό European Young Chef 2025

Μια κορυφαία διάκριση κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς ο σεφ Γιάννης Λιαπάκης αναδείχθηκε νικητής του European Young Chef Award 2025, στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου στην Καταλο

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 24.11.2025

Ξεκίνησε η προετοιμασία για 14ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής τροφίμων, για να συμμετάσχουν στο 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα

Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 14.09.2025

Το κρητικό ελαιόλαδο αποκτά το ισχυρότερο “διαβατήριο ποιότητας” – Καταχωρίστηκε ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη από την Ε.Ε.

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταχώριση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “Κρήτη / Kriti” ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης είναι μια κατάκτηση στρατηγικής σημασί