Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 22:08 Ειδήσεις

Η συγκλονιστική υπόθεση του Olly Stephens: Πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δολοφονούν τους έφηβους


Η δολοφονία του 13χρονου Οlly Stephens από δύο συνομήλικούς του και την συμμετοχή ενός κοριτσιού στο Reading αποτελεί το χαρακτηριστικό παράδειγμα της νοσηρότητας που επικρατεί σήμερα στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανάμεσα στους έφηβους. Η εκπομπή «Ελένη» μας παρουσιάζει το βίντεο με την ανατριχιαστική ιστορία.
Λίγο μετά την χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα ο Olly δολοφονείται μία Κυριακή σε ένα χωράφι λίγα λεπτά, περίπου 15 λεπτά, μακριά από το σπίτι του.

Η δολοφονία του έγινε από δύο αγόρια στην ίδια περίπου ηλικία με το άτυχο παιδί και με την «στρατολόγηση» μίας έφηβης 14 ετών για να τον παρασύρουν στον χώρο του εγκλήματος.

Σημειωτέον,  λίγο καιρό πριν δολοφονεί ο Olly είχε διαγνωσθεί με αυτισμό και σημαντικό στοιχειό της υπόθεσης ήταν η απόφαση του παιδιού εκείνο το διάστημα να παίζει πιο πολύ με παιχνίδια στο διαδίκτυο και να ακούει μόνος του μουσική.

Ποια ήταν η αιτία της άγριας δολοφονίας του από τους συνομήλικούς του
Η όλη υπόθεση είχε χτιστεί μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την δολοφονία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην δίκη δεν χρειάστηκαν καν μάρτυρες, αφού ο μεγαλύτερος όγκος των στοιχείων που χρειάστηκαν για την διαλεύκανση ήταν ηλεκτρονικά.

Το δημοφιλές φαινόμενο του «patterning» ανάμεσα στους έφηβους, ήταν αυτό που οδήγησε και στην δολοφονία του Olly Stephens.

Συγκεκριμένα, το patterning είναι η βιντεοσκόπηση του εξευτελισμού ενός ατόμου και στη συνέχεια ο συνεχής διαμοιρασμός, η κοινοποίηση και η προώθηση του υλικού σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό της άβολης κατάστασης του θύματος από τον θύτη.

Στα χέρια του Olly έφτασε ένα βίντεο τέτοιου περιεχομένου ενός μικρού παιδιού και προσπαθήσει να ενημερώσει τον μεγαλύτερο αδερφό του για να τον προστατεύσει.

Δυστυχώς, αυτή η λογική σκέψη και κίνηση του Olly κατέληξε να είναι και η μοιραία.

Όταν σε μία ομάδα συνομιλιών στην πλατφόρμα του snapchat δύο αγόρια έμαθαν ότι ο Olly ενημέρωσε τον αδερφό του παιδιού που εξευτέλιζαν πίστεψαν ότι τους «κάρφωσε» και αποφάσισαν να τον δολοφονήσουν, μαχαιρώνοντας τον.

Η σκληρότητα κα ο ψυχρός τόνος που περιγράφουν το ένα παιδί στο άλλο πώς θα δολοφονήσουν τον Olly, έκανε μέχρι κα τους αστυνόμους να ανατριχιάσουν.

madata.gr
Post
Ειδήσεις Τετάρτη 03.08.2022

Σαντορίνη: Έστριψε να φωτογραφήσει την καλντέρα και σκότωσε ένα 34χρονο

Θανατηφόρο τροχαίο με έναν 34χρονο νεαρό άνδρα νεκρό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (02/08) στο νησί της Σαντορίνης στην ευθεία Φηρων-Πύργου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24.gr, τουρίστας οδ ...

Post
Ειδήσεις Τρίτη 02.08.2022

Μάνος Δασκαλάκης για τη νέα δίωξη της Ρούλας Πισπιρίγκου: Επιβεβλημένη εξέλιξη

Ο άνδρας της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε μεταξύ άλλων στον Alpha: Επιβεβλημένη εξέλιξη - Θεμελιωμένες οι κατηγορίες. Δήλωση μέσω των δικηγόρων του έκανε ο Μάνος Δασκαλάκης αναφορικά με τη νέα δίωξη που ...

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 01.08.2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αισθάνεται αδικημένη μετά την δίωξη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Αδικημένη δηλώνει η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 ...