Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 13:45 Κρητική διατροφή Λεμονάδα καρπούζι Υλικά 2 λεμόνια με λεπτή φλούδα 4 φλ. τσαγιού καρπούζι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη 2 φλ. τσαγιού κρύο νερό, χωρισμένο Πάγο, για το σερβίρισμα Εκτέλεση Βήμα 1 Πλύντε τα λεμόνια για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή κερί, κόψτε σε τέταρτα και αφαιρέστε τους σπόρους. Κόψτε τα τέταρτα λεμονιών σε μεγάλα κομμάτια. Βήμα 2 Τοποθετήστε τα προετοιμασμένα λεμόνια, το καρπούζι, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό στην κανάτα ενός μπλέντερ. Βήμα 3 Χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Βήμα 4 Σουρώστε τη λεμονάδα σε μια κανάτα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης για να πιέσετε τον πολτό στο σουρωτήρι και να σουρώσετε τον υπόλοιπο χυμό. Βήμα 5 Προσθέστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά. Βήμα 6 Σερβίρετε τη λεμονάδα σε ποτήρι με πάγο.newsbeast.gr