Image
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 13:08 Παράδοση Νομός: Ηρακλείου

Με Λαμπρότητα και κατάνυξη η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο πανέμορφο εξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος στο Μεσοχωριό

του Μανώλη Καβλεντάκη

Με την δέουσα επισημότητα και θρησκευτική κατάνυξη
πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα η μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος, στο εξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος στο Μεσοχωριό του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, παρουσία του δημάρχου κ. Μανώλη Κοκοσάλη και εκατοντάδων προσκυνητών.

Η παρουσία του ιεροψάλτη και δάσκαλου της βυζαντινής μουσικής Ιωάννη Δαμαρλάκη και της συνοδείας του μάγεψε τους πιστούς.

Την Ιερά θεία λειτουργία τέλεσαν, ο Ιερέας του χωριού π. Μιχαήλ Βελεγράκης και ο Στρατιωτικός Ιερέας της 133 Σμηναρχίας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας π. Μαραυγάκης Βασίλειος.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο εξωκλήσι στο καταπράσινο κάμπο του Μεσοχωριού, που με πολύ αγάπη έκτισε πριν από αρκετά χρόνια, ο αείμνηστος Χαρίδημος Μαυριτσάκης.

Η όμορφη και αγαπημένη οικογένεια του, η σύζυγος του Θεονύφη Μαυριτσάκη, ο γιος του Εμμανουήλ Μαυριτσάκης επίτροπος ελεγκτικού συνεδρίου, η κόρη του Μαρία Μαυυριτσάκη νοσηλεύτρια στο κέντρο υγείας Χάρακα και η κόρη του Καλλιόπη Μαυριτσάκη Εφοριακός στο Ηράκλειο, συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο, την ίδια και περισσότερη ευλάβεια και αγάπη, την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια.

Μετά την θεία λειτουργία, προσφέρθηκε κέρασμα και πλούσιο γεύμα σε όλους τους παρευρισκόμενους, με αυθεντική κρητική φιλοξενία, από την οικογένεια Μαυριτσάκη.

Στη συνέχεια και με λίγο κέφι παραπάνω, βγήκαν τα όργανα…

Ο Χρήστος Βεργάκης με το λαούτο και τραγούδι του, συνέβαλε να τελειώσει η γιορτή αυτή με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ:


 



 

 
Post
Παράδοση Δευτέρα 12.10.2026

Ιστορικός περίπατος για «Τα Παλιά Κτίρια» που μας αφηγούνται Ιστορίες…» από το Δήμο Ηρακλείου

Ένα ξεχωριστό ιστορικό περίπατο στην καρδιά του Ηρακλείου, με τίτλο «Τα Παλιά Κτίρια μας αφηγούνται Ιστορίες…» διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου μαζί με τη

Post
Παράδοση Δευτέρα 12.10.2026

Κατάμεστη η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στα εγκαίνια της έκθεσης «Ρητό – Υπόρρητο» με τη συμμετοχή 28 καλλιτεχνών

Κατάμεστη από κόσμο ήταν η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στα εγκαίνια της έκθεσης «Ρητό – Υπόρρητο», στην οποία συμμετέχουν 28 καλλιτέχνες με 37 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφ

Post
Παράδοση Σάββατο 10.10.2026

Εντυπωσιακή εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών και Φιλαρμονικών στη Σαντορίνη

Με τις καλύτερες εντυπώσεις, απόλυτη καλλιτεχνική επιτυχία και θερμή υποδοχή από το κοινό επέστρεψε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου από τη Σαντορίνη, όπου συμμετείχε στο «1ο Φεστιβάλ Χορωδιώ