Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 22:33 Βλέπω/Ακούω

Πανελλαδική στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022


Οι εξετάσεις τύπου PISA, όπως και η Τράπεζα Θεμάτων και η ΕΒΕ, αλλάζουν τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και το μετατρέπουν σε ένα εξεταστικό κέντρο με τον παιδαγωγικό του ρόλο εξοβελισμένο, με στόχο τον αποκλεισμό των μαθητών/μαθητριών από τη δημόσια εκπαίδευση», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Οι εκπαιδευτικοί ονειρευόμαστε ένα δημόσιο, δωρεάν, συμπεριληπτικό, δημοκρατικό και συνεχώς βελτιούμενο σχολείο για όλα τα παιδιά. Ένα σχολείο που θα στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη και ουσιαστική καλλιέργεια του συνόλου της μαθητικής κοινότητας.

Κηρύσσουμε πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (8-11πμ) στις 18 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων και καλούμε τα μέλη μας να μην συμμετάσχουν στις διαδικασίες διεξαγωγής του ελληνικού προγράμματος PISA.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ της χώρας να προκηρύξουν, όπου χρειάζεται, συμπληρωματική 3ωρη στάση (11-2μμ) και να ενημερώσουν άμεσα τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των εμπλεκομένων σχολείων για τις συνέπειες του προγράμματος PISA. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, υπερασπιζόμαστε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας».

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 20.05.2026

Αυτό το Σάββατο στον Πειραιά η 56η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ για τη Γαλάζια Οικονομία

Ο Πειραιάς υποδέχεται αυτό το Σάββατο 23 Μαΐου την 56η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ για τη Γαλάζια Οικονομία, φέρνοντας σε άμεση επαφή επιχειρήσεις του θαλάσσιου και ναυτιλιακού κλάδου με πολ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 20.05.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 20/5/26

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες νεφώσεις με βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρό

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 19.05.2026

Μήνυμα Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου για την Ημέρα Μνήνης Γενοκτονίας των Ποντίων

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σήμερα 19η Μαΐου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ημέρα Μνήμης της Γενο