Image
Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 21:17 Βλέπω/Ακούω

Τη σύμβαση με προϋπολογισμό 743.965 ευρώ για την μελέτη «νέο κτίριο γραφείων της Περιφέρειας Κρήτης στο Σκαλάνι Ηρακλείου» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Τη σύμβαση για την εκπόνηση του έργου «Μελέτη νέου κτιρίου γραφείων της Περιφέρειας Κρήτης στη θέση Σκαλάνι Ηρακλείου» με προϋπολογισμό 743.965 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί η σταδιακή ωρίμανση με σκοπό την δημοπράτηση σε φάσεις του έργου ανέγερσης νέων κτιρίων-γραφείων της Περιφέρειας Κρήτης στον οικισμό «Σκαλάνι», νότια της Βι.Πε. Ηρακλείου. Στην παρούσα φάση προβλέπεται ένα κτίριο περίπου 2.800τμ.
Σε αυτή τη φάση σχεδιασμού προβλέπονται:
-Εκπόνηση μελετών για την εξασφάλιση πρόσβασης στο ακίνητο.
-Εκπόνηση μελετών για την κατασκευή ενός κτιρίου 2.800 περίπου τ.μ. (+500 τ.μ. περίπου υπογείους βοηθητικούς χώρους) με πρόβλεψη κατά τη χωροθέτηση του για μελλοντική επέκταση με άλλο ένα ή δύο κτίρια παρόμοιων χαρακτηριστικών. Επίσης κατά τη χωροθέτηση θα ληφθεί υπόψη ότι στην ίδια περιοχή χωροθετείται και ένα κτίριο για τη στέγαση του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (Π.Κ.Ε.Π.Π.).
-Έκδοση οικοδομικής άδειας
Σύνταξη μέρους των τευχών δημοπράτησης κυρίως για τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.
Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη παρόντες ήταν επίσης: ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο διευθυντής της διεύθυνσης τεχνικών έργων Π.Ε. Ηρακλείου Μανόλης Φακουκάκης, τα στελέχη της υπηρεσίας Άννα Ροβύθη, Ελένη Σταματάκη, Γιάννης Νικολούδης, και οι εκπρόσωποι των αναδόχων της μελέτης, Δημήτρης Μαμουνής, Απόστολος Ζιουβάρας και Γιώργος Μπέλλας.


Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 08.05.2026

Ανακοίνωση Δήμου Κηφισιάς για το υπό μελέτη προπονητήριο στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας

Ο Δήμος Κηφισιάς αντιμετωπίζει με απόλυτο σεβασμό κάθε αίτημα ή προβληματισμό κατοίκων που αφορά έργα και παρεμβάσεις στις γειτονιές της πόλης. Η συμμετοχή των πολιτών, η ενημέρωση και η διαφάνεια απο

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 08.05.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Μητροπολιτικότητα δεν μπορεί να είναι απλά ένα σχέδιο νόμου ή ένα άρθρο στο νέο Σύνταγμα της χώρας. Πρόκειται για μια νέα αντίληψη διακυβέρνησης»

Την ανάγκη να κινηθεί η χώρα με σχέδιο, αποφασιστικότητα και βαθιές μεταρρυθμίσεις στη δημιουργία ενός ουσιωδώς αποκεντρωμένου μοντέλου διακυβέρνησης, με αναβαθμισμένο ρόλο των Περιφερειών στη χάραξη

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 08.05.2026

Εντοπισμός και διάσωση 41 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους στους Καλούς Λιμένες

Τις απογευματινές ώρες την 06.05.2026, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Ιεράπετρας, του Ηρακλείου και των Καλών Λιμένων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγε