Κυριακή 15 Μαΐου 2022 21:08 Οικονομία

Μπαράζ ακρίβειας: Πήρε την ανηφόρα και το κρέας - Πού θα φτάσει η τιμή του κοτόπουλου


Το μπαράζ ακρίβειας χτυπά πλέον κατά κύματα τα νοικοκυριά, στο κάδρο των ανατιμήσεων μπαίνει αυτές τις ημέρες το κρέας καθώς το εγχώριο μοσχάρι ήδη έχει ανατιμηθεί μέσα σε δύο χρόνια κατά 4 ευρώ το κιλό με την τιμή του να κυμαίνεται το 2020 έως τα 9 ευρώ και αυτές τις ημέρες να φθάνει και τα 13 ευρώ το κιλό.

Το αποτύπωμα του πολέμου σε ενέργεια και πρώτες ύλες όλο και μεγαλώνει στο πορτοφόλι των νοικοκυριών με καταναλωτές να αναφέρουν χαρακτηριστικά, «κάνουμε μετάνοιες να τελειώσει». 

Σύμφωνα με τους κρεοπώλες ένα από τα πιο φθηνά είδη κρέατος, το κοτόπουλο αναμένεται το επόμενο διάστημα να φθάσει και τα 5 ευρώ το κιλό ακολουθώντας μια σειρά ανατιμήσεων που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τα 2,7 το κιλό για να φθάσει τον Μάιο τα 4 ευρώ και 30 λεπτά. 

 «Το κρέας έχει φθάσει να είναι χρηματιστηριακό προϊόν», δηλώνει ο κρεοπώλης Βαγγέλης Λύκος ενώ καταναλωτής επισημαίνει στο OPEN ότι «αγοράζουμε μόνο αυτά που πρέπει

 Η ακρίβεια χτυπά και το ψωμί την τιμή του οποίου επηρεάζει εκτός από το σιτάρι και η αστρονομική αύξηση στο ηλιέλαιο που έχει φθάσει να πωλείται από τα 1.330 δολάρια τον περασμένο Σεπτέμβριο ο τόνος στα 2250. Την ίδια ώρα μεγάλος βραχνάς για όλα τα νοικοκυριά παραμένει το κόστος των καυσίμων με την κατάσταση να αναμένεται να επιδεινωθεί από την αρχή της εβδομάδας λόγω νέων αυξήσεων.

madata.gr
Post
Οικονομία Παρασκευή 27.03.2026

Creta Food & Drink Expo 2026: Η «καρδιά» της κρητικής διατροφής χτύπησε στο ΔΕΚΚ (vid, pics)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στην Κρήτη, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της ως κορυφαία στρατηγική πλατφόρμα διασύνδεσης για τον αγροδιατροφικό κλάδο. Στο Διε

Post
Οικονομία Παρασκευή 27.03.2026

Ψηφιοποιείται η άρση κατασχέσεων από την 1η Απριλίου

Αλλάζει από την 1η Απριλίου 2026 η διαδικασία άρσης κατασχέσεων για οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, με την ΑΑΔΕ να προχωρά στην πλήρη ψηφιοποίησή της. Με απόφαση του διοικητή Γιώργου Πιτσιλή (Α.

Post
Οικονομία Παρασκευή 27.03.2026

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα από την 1η Απριλίου μέσω της πλατφόρμας myCAR

Από την 1η Απριλίου, χιλιάδες οδηγοί θα μπορούν να άρουν την ακινησία των οχημάτων τους πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, μέσω της πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ. Η ρύθμιση επιτρέπει την καταβολή τ