Κυριακή 15 Μαΐου 2022 21:08 Οικονομία

Μπαράζ ακρίβειας: Πήρε την ανηφόρα και το κρέας - Πού θα φτάσει η τιμή του κοτόπουλου


Το μπαράζ ακρίβειας χτυπά πλέον κατά κύματα τα νοικοκυριά, στο κάδρο των ανατιμήσεων μπαίνει αυτές τις ημέρες το κρέας καθώς το εγχώριο μοσχάρι ήδη έχει ανατιμηθεί μέσα σε δύο χρόνια κατά 4 ευρώ το κιλό με την τιμή του να κυμαίνεται το 2020 έως τα 9 ευρώ και αυτές τις ημέρες να φθάνει και τα 13 ευρώ το κιλό.

Το αποτύπωμα του πολέμου σε ενέργεια και πρώτες ύλες όλο και μεγαλώνει στο πορτοφόλι των νοικοκυριών με καταναλωτές να αναφέρουν χαρακτηριστικά, «κάνουμε μετάνοιες να τελειώσει». 

Σύμφωνα με τους κρεοπώλες ένα από τα πιο φθηνά είδη κρέατος, το κοτόπουλο αναμένεται το επόμενο διάστημα να φθάσει και τα 5 ευρώ το κιλό ακολουθώντας μια σειρά ανατιμήσεων που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τα 2,7 το κιλό για να φθάσει τον Μάιο τα 4 ευρώ και 30 λεπτά. 

 «Το κρέας έχει φθάσει να είναι χρηματιστηριακό προϊόν», δηλώνει ο κρεοπώλης Βαγγέλης Λύκος ενώ καταναλωτής επισημαίνει στο OPEN ότι «αγοράζουμε μόνο αυτά που πρέπει

 Η ακρίβεια χτυπά και το ψωμί την τιμή του οποίου επηρεάζει εκτός από το σιτάρι και η αστρονομική αύξηση στο ηλιέλαιο που έχει φθάσει να πωλείται από τα 1.330 δολάρια τον περασμένο Σεπτέμβριο ο τόνος στα 2250. Την ίδια ώρα μεγάλος βραχνάς για όλα τα νοικοκυριά παραμένει το κόστος των καυσίμων με την κατάσταση να αναμένεται να επιδεινωθεί από την αρχή της εβδομάδας λόγω νέων αυξήσεων.

madata.gr
Post
Οικονομία Τρίτη 15.07.2025

Σοκ για εργαζόμενους συνταξιούχους του ελληνικού Δημοσίου: Το κράτος ζητά πίσω τα δεδουλευμένα,

Ψυχρολουσία» για εκατοντάδες υπαλλήλους υπουργείων και δήμων, που, ενώ συνέχισαν να εργάζονται μετά τη συνταξιοδότησή τους με τη ρητή συναίνεση των υπηρεσιών τους, καλούνται να επιστρέψουν στο α

Post
Οικονομία Τρίτη 15.07.2025

Τζόκερ, κλήρωση Τρίτη 15 Ιουλίου: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Η κλήρωση του Τζόκερ που μοιράζει 12.200.000 ευρώ στους νικητές της πρώτης κατηγορίας. Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση Τζόκερ (2936) σήμερα είναι: 2, 8, 1, 30, 28 και Τζόκερ το 8. Και σε αυτή την κλ

Post
Οικονομία Τρίτη 15.07.2025

e-ΕΦΚΑ: Ποιοι θα πληρώσουν έξτρα εισφορές

Ο e-ΕΦΚΑ στέλνει ειδοποιητήρια με έξτρα εισφορές σε περίπου 200.000 μισθωτούς εργαζόμενους, οι οποίοι διατηρούν και «μπλοκάκι» για παράλληλη απασχόληση. Ο Φορέας καλεί τους υπόχρεους να ε