Image
Κυριακή 15 Μαΐου 2022 18:57 Παράδοση

Μ. Μποκέας από Σύδνεϊ: «Η ομογένεια διατηρεί ισχυρή τη μνήμη»

Στην Αυστραλία στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της 81ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης, που κορυφώνονται με ενεργή παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης, συμμετέχει ο Δήμος Μαλεβιζίου.
Ήδη βρίσκονται στο Σύδνεϊ η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
Τη συγκίνησή του για την ομογένεια, αλλά και για τη συμμετοχή του Μαλεβιζίου στους εορτασμούς εξέφρασε ο Μενέλαος Μποκέας αναφέροντας: «Αυστραλία. Δέος και τιμή. Εδώ που χτυπάει δυνατά ή καρδιά μιας από τις πολυπληθέστερες ελληνικές κοινότητες, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Μαλεβιζίου συμμετέχουν στους εορτασμούς της 81ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης. Με βαθιά συγκίνηση ο συντοπίτης μας Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος μας αγκάλιασε σήμερα στην ετήσια τελετή της Μάχης της Κρήτης στο Σύδνεϊ. Την ίδια συγκίνηση που νιώσαμε με την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας, τονίζοντας ότι «οι λαοί μπορούν να πετύχουν πολλά όταν στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον» στα εγκαίνια της έκθεσης για την Κρήτη στο 1821. Στη χώρα αυτή που τους υποδέχθηκε φιλόξενα και γενναιόδωρα, η ομογένεια επί δεκαετίες διατηρεί ισχυρή τη μνήμη, παρά τη μεγάλη απόσταση από την πατρίδα». Αύριο, Δευτέρα 16 Μαΐου θα προβληθεί στο Σύδνεϊ το ντοκιμαντέρ «Κρουσώνας στα χνάρια του Καπετάν Σατανά».


Post
Παράδοση Τετάρτη 04.11.2026

Η Κηφισιά στο επίκεντρο μιας ξεχωριστής διεθνούς συνάντησης πολιτισμού και δημιουργίας

Με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026, στο Δημαρχείο Κηφισιάς στην αίθουσα Γκατσόπουλος, η Διεθνής Τελετή Απονομής Πολιτ

Post
Παράδοση Τετάρτη 04.11.2026

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 4/11/26

Σήμερα τιμάται η μνήμη του Ιερομάρτυρα Ερμείου του πρεσβυτέρου, του Οσίου Ιωαννικίου του Μεγάλου και του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη του Ομολογητή Γιορτάζουν: Κοσμάς * Δαμιανός, Δαμιανή * Ανάργυρο

Post
Παράδοση Τρίτη 03.11.2026

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 3/11/26

Σήμερα, τιμά την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, καθώς και τη μνήμη των Αγίων Ακεψιμά, Ιωσήφ και Αειθαλά. Γιορτάζουν: Ακεψιμάς Ιωσήφ Αειθαλάς Στις 3 Νοεμβρ