Image
Κυριακή 15 Μαΐου 2022 18:57 Παράδοση

Μ. Μποκέας από Σύδνεϊ: «Η ομογένεια διατηρεί ισχυρή τη μνήμη»

Στην Αυστραλία στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της 81ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης, που κορυφώνονται με ενεργή παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης, συμμετέχει ο Δήμος Μαλεβιζίου.
Ήδη βρίσκονται στο Σύδνεϊ η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
Τη συγκίνησή του για την ομογένεια, αλλά και για τη συμμετοχή του Μαλεβιζίου στους εορτασμούς εξέφρασε ο Μενέλαος Μποκέας αναφέροντας: «Αυστραλία. Δέος και τιμή. Εδώ που χτυπάει δυνατά ή καρδιά μιας από τις πολυπληθέστερες ελληνικές κοινότητες, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Μαλεβιζίου συμμετέχουν στους εορτασμούς της 81ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης. Με βαθιά συγκίνηση ο συντοπίτης μας Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος μας αγκάλιασε σήμερα στην ετήσια τελετή της Μάχης της Κρήτης στο Σύδνεϊ. Την ίδια συγκίνηση που νιώσαμε με την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας, τονίζοντας ότι «οι λαοί μπορούν να πετύχουν πολλά όταν στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον» στα εγκαίνια της έκθεσης για την Κρήτη στο 1821. Στη χώρα αυτή που τους υποδέχθηκε φιλόξενα και γενναιόδωρα, η ομογένεια επί δεκαετίες διατηρεί ισχυρή τη μνήμη, παρά τη μεγάλη απόσταση από την πατρίδα». Αύριο, Δευτέρα 16 Μαΐου θα προβληθεί στο Σύδνεϊ το ντοκιμαντέρ «Κρουσώνας στα χνάρια του Καπετάν Σατανά».


Post
Παράδοση Σάββατο 29.08.2026

Δήμος Μαλεβιζίου και Κοινότητα Καλεσών τίμησαν τους Καλεσανούς ήρωες

Σε μία σεμνή τελετή, που διοργάνωσαν ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Τοπική Κοινότητα Καλεσών, τιμήθηκε η μνήμη των Καλεσανών που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, παρουσία συγγενών των θυμά

Post
Παράδοση Σάββατο 29.08.2026

Όλα έτοιμα για την πρεμιέρα του 3ου Φεστιβάλ των Τειχών την Δευτέρα

Με ένα μοναδικό υπερθέαμα Drone show στην Πλατεία του Προμαχώνα Ιησού στις 20:30, προβολή της ταινίας Φραντς Κάφκα-Franz 2025 στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» στις 21:00 και τη

Post
Παράδοση Παρασκευή 28.08.2026

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Η Ελλάδα γιορτάζει κάτω από το φως του φεγγαριού

Για 27η συνεχή χρονιά, η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος ενώνει αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού. Το Υπουργείο Πολιτισμού προσκαλεί το κοινό