Image
Κυριακή 15 Μαΐου 2022 18:57 Παράδοση

Μ. Μποκέας από Σύδνεϊ: «Η ομογένεια διατηρεί ισχυρή τη μνήμη»

Στην Αυστραλία στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της 81ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης, που κορυφώνονται με ενεργή παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης, συμμετέχει ο Δήμος Μαλεβιζίου.
Ήδη βρίσκονται στο Σύδνεϊ η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
Τη συγκίνησή του για την ομογένεια, αλλά και για τη συμμετοχή του Μαλεβιζίου στους εορτασμούς εξέφρασε ο Μενέλαος Μποκέας αναφέροντας: «Αυστραλία. Δέος και τιμή. Εδώ που χτυπάει δυνατά ή καρδιά μιας από τις πολυπληθέστερες ελληνικές κοινότητες, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Μαλεβιζίου συμμετέχουν στους εορτασμούς της 81ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης. Με βαθιά συγκίνηση ο συντοπίτης μας Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος μας αγκάλιασε σήμερα στην ετήσια τελετή της Μάχης της Κρήτης στο Σύδνεϊ. Την ίδια συγκίνηση που νιώσαμε με την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας, τονίζοντας ότι «οι λαοί μπορούν να πετύχουν πολλά όταν στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον» στα εγκαίνια της έκθεσης για την Κρήτη στο 1821. Στη χώρα αυτή που τους υποδέχθηκε φιλόξενα και γενναιόδωρα, η ομογένεια επί δεκαετίες διατηρεί ισχυρή τη μνήμη, παρά τη μεγάλη απόσταση από την πατρίδα». Αύριο, Δευτέρα 16 Μαΐου θα προβληθεί στο Σύδνεϊ το ντοκιμαντέρ «Κρουσώνας στα χνάρια του Καπετάν Σατανά».


Post
Παράδοση Πέμπτη 17.09.2026

Στις 21 Σεπτεμβρίου έρχεται το 11ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής από το Δήμο Ηρακλείου

Πέντε γλυπτά από λευκό μάρμαρο, υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, αναμένεται να φιλοτεχνήσουν γλύπτες από την Κίνα, την Κούβα και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Ηρακ

Post
Παράδοση Πέμπτη 17.09.2026

Έριξε αυλαία η αναδρομική έκθεση «Θωμάς Φανουράκης. 5 δεκαετίες ζωγραφικής»

Περισσότεροι από 79.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου-Βασιλική Αγίου Μάρκου για την αναδρομική έκθεση «Θωμάς Φανουράκης. 5 δεκαετίες ζωγραφικής» που έριξ