Image
Τρίτη 12 Απριλίου 2022 11:32 Γνώμες

Γιατί δεν πρέπει να πλένετε το ξύλο κοπής με απορρυπαντικό πιάτων

Υπάρχει άλλος τρόπος να πλένετε το ξύλο κοπής ο οποίος είναι πολύ πιο ασφαλής.

Τα ξύλα κοπής είναι σημαντικά εργαλεία για την κουζίνα και απαραίτητα πολλές φορές κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του φαγητού. Μιας και κόβετε τα πάντα πάνω σε αυτά -από φρέσκα λαχανικά μέχρι και ωμό κρέας- καλό είναι να ξέρετε πώς να τα πλένετε πολύ καλά.

Παρόλα αυτά, αν νομίζετε πως με λίγο ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων θα τα καθαρίσετε, τότε έχουμε άσχημα νέα για εσάς.

Ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων να βάλετε το ξύλο κοπής ή και να το τρίψετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων, τα επικίνδυνα για την υγεία βακτήρια που μαζεύονται πάνω του δεν φεύγουν έτσι εύκολα.

Οι ειδικοί λένε πως το υγρό απορρυπαντικό πιάτων δεν μπορεί να διεισδύσει στην κρύα επιφάνεια του ξύλου κοπής και να το καθαρίσει όπως πρέπει ακόμα και με τη βοήθεια ζεστού νερού.

Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το ξύλο κοπής σας χρειάζεστε κάτι πιο δυνατό: χλωρίνη! Οι ειδικοί προτείνουν να βουτάτε το ξύλο κοπής μέσα σε ένα μπολ με χλωρίνη και να το αφήνετε εκεί να απολυμαίνεται. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα σκοτωθούν αποτελεσματικά τα βακτήρια και θα αποφύγετε την μεταφορά μικροβίων σε άλλες τροφές που μπορεί να ετοιμάσετε στο μέλλον πάνω στο ξύλο κοπής.

ourlife.gr
Post
Γνώμες Τρίτη 19.05.2026

Ανακοίνωση της ΕΟΑΣ Ηρακλείου για τις διώξεις βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων με αφορμή τις φθορές σε κλούβες στο αεροδρόμιο

Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκινά και στην Κρήτη πογκρόμ διώξεων αγροτοκτηνοτρόφων με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις και τα μπλόκα πανελλαδικά. Στέλνονται από την αστυνομία δεκάδες κλήσεις σε αγροτοκτην

Post
Γνώμες Παρασκευή 15.05.2026

Καμπανάκι για το δημογραφικό: Κάτω από 70.000 οι εγγραφές στην Α’ Δημοτικού πανελλαδικά (vid)

Τι δείχνουν τα στοιχεία και πώς τα ερμηνεύει ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ηρακλείου, Αντώνιος Περυσυνάκης. Σοβαρή προειδοποίηση γι

Post
Γνώμες Τετάρτη 13.05.2026

Νέα προθεσμία ζήτησε ο συνήγορος του 30χρονου για την υπόθεση της Παντάνασσας (vid)

Τι υποστηρίζει ο Διονύσης Βέρρας για την κατάσταση της δικογραφίας και την ανάγκη κατάθεσης της παθούσας Αίτημα να εξαντληθεί το νομικό περιθώριο των πέντε ημερών για την απολογία του 30χρονου, ο οπο