Image
Τρίτη 12 Απριλίου 2022 11:32 Γνώμες

Γιατί δεν πρέπει να πλένετε το ξύλο κοπής με απορρυπαντικό πιάτων

Υπάρχει άλλος τρόπος να πλένετε το ξύλο κοπής ο οποίος είναι πολύ πιο ασφαλής.

Τα ξύλα κοπής είναι σημαντικά εργαλεία για την κουζίνα και απαραίτητα πολλές φορές κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του φαγητού. Μιας και κόβετε τα πάντα πάνω σε αυτά -από φρέσκα λαχανικά μέχρι και ωμό κρέας- καλό είναι να ξέρετε πώς να τα πλένετε πολύ καλά.

Παρόλα αυτά, αν νομίζετε πως με λίγο ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων θα τα καθαρίσετε, τότε έχουμε άσχημα νέα για εσάς.

Ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων να βάλετε το ξύλο κοπής ή και να το τρίψετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων, τα επικίνδυνα για την υγεία βακτήρια που μαζεύονται πάνω του δεν φεύγουν έτσι εύκολα.

Οι ειδικοί λένε πως το υγρό απορρυπαντικό πιάτων δεν μπορεί να διεισδύσει στην κρύα επιφάνεια του ξύλου κοπής και να το καθαρίσει όπως πρέπει ακόμα και με τη βοήθεια ζεστού νερού.

Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το ξύλο κοπής σας χρειάζεστε κάτι πιο δυνατό: χλωρίνη! Οι ειδικοί προτείνουν να βουτάτε το ξύλο κοπής μέσα σε ένα μπολ με χλωρίνη και να το αφήνετε εκεί να απολυμαίνεται. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα σκοτωθούν αποτελεσματικά τα βακτήρια και θα αποφύγετε την μεταφορά μικροβίων σε άλλες τροφές που μπορεί να ετοιμάσετε στο μέλλον πάνω στο ξύλο κοπής.

ourlife.gr
Post
Γνώμες Δευτέρα 13.10.2025

Άγιος Λογγίνος ο εκατόνταρχος Ομολογητής και Μάρτυρας του Χριστού.

ΤουΜυργιώτη Παναγιώτη (Μαθηματικός) Καθημερινά γίνονται θαυμάσια πράγματα, τα οποία ή παραβλέπουμε ή προσπαθούμε να τα ερμηνεύσουμε με την περιορισμένη ανθρώπινη λογική. Με τον ορθολογισμό της ανθρώπ

Post
Γνώμες Πέμπτη 09.10.2025

Η γαλλική συγκομιδή πέφτει σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο: 36 εκατομμύρια εκατόλιτρα

Λίγος χυμός σταφυλιών για αυτή τη σοδειά του 2025: η γαλλική συγκομιδή τελειώνει με ένα μάλλον κακό αποτέλεσμα, καθώς οι αποδόσεις έχουν στεγνώσει από τον καλοκαιρινό καύσωνα. Η συγκομιδή του 2025

Post
Γνώμες Δευτέρα 06.10.2025

Η Υπογραφή Συμφωνίας ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας: Μια νόμιμη και αναγκαία πολιτική κίνηση της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας

Του Παντελή Γεωργογιάννη (Καθηγητής Πανεπιστημίου, Ινστιτούτο Πολιτισμού, Δημοκρατίας και Εκπαίδευσης) Η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών μεταξύ κρατών αποτελεί θεμέλιο του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας,