Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 23:11 Γνώμες

Μαγιορκίνης: Σε τροχιά συρρίκνωσης η μετάλλαξη Όμικρον


Την εκτίμηση ότι η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα έχει τάσεις συρρίκνωσης, εξέφρασε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, στην τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Επίσης ανέφερε πως από την αρχή της πανδημίας σε όλο τον κόσμο σημειώθηκαν 339 εκατομμύρια μολύνσεις και 5,58 εκατομμύρια θάνατοι, ενώ σε παγκόσμια βάση την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε κατά 11% αύξηση των διαγνώσεων και 7% αύξηση των θανάτων, με 7.260 θανάτους την ημέρα.

Ακολούθως τόνισε ότι στην Ευρώπη η πανδημία επιδεινώθηκε  κατά 8% στην αύξηση των διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα  (8,3 εκατομμύρια διαγνώσεις) και κατά 2% στην αύξηση των θανάτων με 20.800 θανάτους.

Επισήμανε πως από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες οι 38 παρουσίασαν επιδείνωση της κατάστασης, ενώ μόλις οκτώ, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα  είχαν βελτίωση.

Ως προς τις ΜΕΘ δήλωσε πως υπήρξε μείωση κατά 5% των διασωληνωμένων, μείωση κατά 7% των εισαγωγών και αύξηση εξιτηρίων κατά 6%. Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν διατεθεί 97 εκατομμύρια συσκευές self test, τις χρησιμοποίησαν 7,8 εκατομμύρια πολίτες και καταγράφηκαν από επαγγελματίες της υγείας 365.000 θετικές ενδείξεις.

Τέλος, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας είπε πως μπαίνει σε τροχιά συρρίκνωσης η μετάλλαξη Όμικρον μέχρι να σταθεροποιηθεί σε ένα σημεία ψηλότερο από αυτό της Δέλτα, αλλά η αντιμετώπισή της εξαρτάται από την πορεία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι εκτός από όσους κάνουν την αναμνηστική δόση, προσέρχονται πολίτες που μέχρι σήμερα ήταν ανεμβολίαστοι.

madata.gr
Post
Γνώμες Δευτέρα 16.05.2022

Υπάλληλοι εστιατορίων αποκαλύπτουν: Ποια φαγητά να μην αγγίξουμε ποτέ

Συμβουλές για το τι δεν πρέπει να παραγγέλνουμε και να τρώμε σε εστιατόρια. Πληροφορίες εκ των έσω προσφέρουν υπάλληλοι εστιατορίων και μας συμβουλεύουν τι να αποφεύγουμε όταν επισκεπτόμαστε τους χ

Post
Γνώμες Παρασκευή 13.05.2022

Πώς να εξαφανίσετε τον δύσκολο λεκέ που αφήνει το παγωτό σοκολάτας

Ο λεκές από παγωτό σοκολάτας θεωρείται ένας από τους πιο δύσκολους λεκέδες. Αυτός ο λόγος, όμως, δεν είναι ποτέ αρκετός για να σας αποτρέψει από το να απολαύσετε αυτόν τον λαχταριστό πειρασμό. Όσο προ

Post
Γνώμες Δευτέρα 09.05.2022

Παπούτσια που μυρίζουν άσχημα: Έξι εύκολες και γρήγορες λύσεις

Ακόμα και με τα μάτια... δεμένα, όλοι μπορούν να καταλάβουν πότε εισέρχονται στο δωμάτιο/χώρο όπου αποθηκεύονται παπούτσια, τα οποία χρησιμοποιούνται καθημερινά. Είναι, βλέπετε, εκείνη η αλάνθαστη...