Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 22:02 Πολιτική

Τσοχατζόπουλος: Άνοιξε η πρώτη διαθήκη – Εν αναμονή της δεύτερης που θα είναι φωτιά


Απαντήσεις ως προς το εύρος της περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, που βρέθηκε στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας για τις μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα, αναμένεται να δώσουν οι τρεις διαθήκες που άφησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Η πρώτη άνοιξε χθες, πέντε μήνες μετά τον θάνατό του, αλλά οι δικηγόροι της συζύγου και των άλλων μελών της οικογένειας του εκλιπόντος πολιτικού δεν έχουν λάβει ακόμα αντίγραφά της και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένονται εκπλήξεις στα όσα αναφέρει η πρώτη διαθήκη. Αντίθετα, αναμένεται με ενδιαφέρον μέσα στον Φεβρουάριο το άνοιγμα της δεύτερης διαθήκης, η οποία εκτιμάται πως θα πυροδοτήσει αντιδράσεις από μέλη της οικογένειάς του.

 Ο πρώην υπουργός είχε προϊδεάσει με ηχητικό του, τα Χριστούγεννα του 2020: «Συνειδητοποίησα μετά από ελέγχους και έρευνες που έκανα τους τελευταίους μήνες ότι είμαι θύμα δράσης μιας σπείρας με σκοπό να με εκθέσουν ηθικά, ανθρώπινα και πολιτικά. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τόσο η ξαδέρφη μου η Νίκη και μια σειρά άλλων συνεργατών του παρελθόντος από το γραφείο μου». Για την υπόθεση έχει ξεσπάσει δικαστική διαμάχη της ξαδέρφης του με τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου.

 Η τρίτη διαθήκη, που αναμένεται να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο, θα ρίξει περισσότερο φως ως προς την περιουσία του πρώην υπουργού Αμυνας, καθώς θα αποκαλυφθεί ποιοι είναι δικαιούχοι και τα περιεχόμενα των δύο θυρίδων που διατηρούσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ξένη τράπεζα.

 Πριν από λίγες ημέρες, ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, Νίκος Αλεξανδρής, αποκάλυψε πως η χήρα του πολιτικού εντόπισε στο προσωπικό του αρχείο αριθμούς που παραπέμπουν σε θυρίδες τραπεζών στο εξωτερικό. Πιθανολογείται πως πρόκειται για θυρίδες στις οποίες μπήκε «μαύρο χρήμα» την περίοδο των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Αμυνας. Η μία από αυτές λέγεται ότι ανήκει σε σημαίνον πολιτικό πρόσωπο. «Ο Aκης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι δεν ήταν ο δικαιούχος του βρόμικου χρήματος. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι συγκεκριμένες θυρίδες δεν ανήκουν στον Ακη Τσοχατζόπουλο ή στη σύζυγό του. Οταν αποκαλυφθεί σε ποιους ανήκουν οι θυρίδες, θα ανατραπεί όλο το πλαίσιο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα» δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής.

espressonews.gr

madata.gr
Post
Πολιτική Τρίτη 17.05.2022

Ο Τζο Μπάιντεν αποθεώνει την Ελλάδα, την ελληνοαμερικανική κοινότητα και τον Έλληνα πρωθυπουργό

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια συνάντηση που κράτησε πάνω από μια ώρα. Παρόντες κατά την διάρκεια των δηλώσεων η Πρόεδρ

Post
Πολιτική Δευτέρα 16.05.2022

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός

Πριν λίγα λεπτά, οΚυριάκος Μητσοτάκηςέφτασε στον Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ΠρόεδροΤζο Μπάιντεν. Πρόκειται για τη δ

Post
Πολιτική Δευτέρα 16.05.2022

Συνάντηση Κεφαλογιάννη – Γεωργαντά για την ένταξη της Κρήτης στη βιολογική κτηνοτροφία

Την ανάγκη εξεύρεσης των απαραίτητων πόρων έτσι ώστε να μην εξαιρεθεί η Κρήτη από το πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας εξέφρασε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντ