Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021 23:59 Γνώμες

Μαγιορκίνης: Απίθανο η 3η δόση να μην πιάνει την μετάλλαξη Όμικρον


Ο Γκίκας Μαγιορκίνης καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται σε νέα δεδομένα για τα εμβόλια και το στέλεχος Όμικρον. 
Όπως σχολιάζει είναι απίθανο η τρίτη δόση να μην «πιάνει» το στέλεχος Όμικρον.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:
Με 134 διαγνώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ήδη η Όμικρον έχει αρχίσει να μεταδίδεται στην κοινότητα. Όπως έχουμε πει είναι απλά θέμα χρόνου να την δούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή επικράτεια.Όσον αφορά τη νοσηρότητα και θνησιμότητα είναι ακόμα νωρίς για πλήρη συμπεράσματα. Ωστόσο θα ήθελα να τονίσω ότι δεν περιμένουμε εκπλήξεις. Οι όποιες μικροδιαφορές δεν θα αλλάζουν το προφίλ που ήδη γνωρίζουμε. Ήδη υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες και θανάτους στη Ν. Αφρική που είναι συμβατή με τα όσο γνωρίζουμε για τη νόσο.Όσον αφορά τα εμβόλια η καλύτερή μας ελπίδα είναι η τρίτη δόση, καθώς αποδεδειγμένα διευρύνει το ρεπερτόριο της αντισωματικής απάντησης και οδηγεί σε πιο καλά εκπαιδευμένη μνήμη σε μία ευρεία γκάμα μεταλλαγμένων στελεχών. Με βάση αυτά τα δεδομένα θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να μην την πιάνει η τρίτη δόση.

Εμβολιαστείτε και brace for impact!

madata.gr
Post
Γνώμες Πέμπτη 20.01.2022

Μαγιορκίνης: Σε τροχιά συρρίκνωσης η μετάλλαξη Όμικρον

Την εκτίμηση ότι η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα έχει τάσεις συρρίκνωσης, εξέφρασε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, στην τακτική εν ...

Post
Γνώμες Πέμπτη 20.01.2022

Τα 10 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε καθημερινά για την υγεία σας

Κάποιες προτιμούν να καθαρίζουν το σπίτι τους κάθε εβδομάδα, άλλες κάθε 15 μέρες. Υπάρχουν ακόμη και εκείνες που προτιμούν να καθαρίζουν το σπίτι τους από γωνία σε γωνία σε μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Post
Γνώμες Τετάρτη 19.01.2022

Διαλυνάς: Αλιεύουν κοπέλες σε πάρτι που γίνεται χρήση κοκαΐνης

Την εκτίμηση ότι υπάρχουν παραπάνω από ένα κύκλωμα που αλιεύουν κοπέλες σε παρόμοια πάρτυ, έκανε νομικός Νίκος Διαλυνάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χαζτηνικολάου.Οκ. ...