Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021 15:03 Κρητική διατροφή Ζυμαρικά με κοτόπουλο και φέτα Υλικά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 1/2 κιλό στήθη κοτόπουλο χωρισμένα στη μέση 1 κ. γλ. αλάτι 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 2 κονσέρβες ντομάτες σε κύβους 2 φλ. τσαγιού νερό 450 γρ. ζυμαρικά 120 γρ. φέτα Εκτέλεση Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό και προσθέστε τα μισά στήθη κοτόπουλου. Πασπαλίστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Βήμα 2 Μαγειρέψτε το κοτόπουλο από τη μία πλευρά για 8 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά όσο χρειάζεται αν το κοτόπουλο φαίνεται να ψήνεται πολύ γρήγορα. Αναποδογυρίστε, πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 5 επιπλέον λεπτά. Βήμα 3 Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους, το νερό και τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Σκεπάστε με καπάκι και αφήστε ακόμη 10 λεπτά. Βήμα 4 Αφαιρέστε το καπάκι, ανακατέψτε και προσθέστε τα τρία τέταρτα της φέτας. Ανακατέψτε άλλη μια φορά και αφήστε να μαγειρευτούν ακάλυπτα για 5 επιπλέον λεπτά. Βήμα 5 Σερβίρετε ζεστά, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη φέτα και φρέσκο βασιλικό.newsbeast.gr