Image
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 11:11 Πολιτική

Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών η ΝΔ: Το μήνυμα Μητσοτάκη σε υπουργούς και βουλευτές

Για πρώτη φορά μετά από καιρό η Νέα Δημοκρατία κινείται σε ρυθμούς ανανέωσης της βάσης της αλλά και του τρόπου λειτουργίας της. Η σημερινή ημέρα είναι μέρα εσωκομματικών εκλογών με το κυβερνών κόμμα να επιχειρεί να φρεσκάρει το δυναμικό του.

 
Όπως αναφέρουν από τη ΝΔ, τα καινούργια μέλη που εγγράφηκαν και θα ψηφίσουν είτε δια ζώσης, είτε ηλεκτρονικά στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις αγγίζουν τις 135.000.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Στα μητρώα του κυβερνώντος κόμματος γράφτηκαν 134.802 μέλη. Από αυτά το 29% είναι γυναίκες και το 71% άνδρες. Οι νέοι ως 35 ετών είναι το 22% του εκλεκτορικού σώματος, ενώ ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι τα νέα μέλη που εγγράφονται για πρώτη φορά στους εκλογικούς καταλόγους αποτελούν το 26% των εκλογέων.

Μάλιστα, από τα μέλη που είναι κάτω των 35 ετών το 20% δήλωσε πως θα ψηφίσει ηλεκτρονικά.

Τι θα προκύψει από τις εκλογές αυτές
Θα εκλεγούν κατ’ αρχήν, οι πρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ΔΕΕΠ, οι πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΗΜΤΟ. Επίσης, θα εκλεγούν οι σύνεδροι για το τακτικό συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 3,4 και 5 Δεκεμβρίου.

Οι υποψήφιοι πανελλαδικά είναι 6.852 για τις θέσεις αυτές στις κομματικές οργανώσεις.

Ηλεκτρονικά θα ψηφίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει από το σπίτι για να δείξει ότι συμμετέχει με το νέο τρόπο στις εκλογές. Το πρωί πάντως θα βρεθεί στην τοπική οργάνωση της ΝΔ στο Γαλάτσι για να δει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαδικασία και να συνομιλήσει με μέλη του κόμματος.

Το Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και την τοπική οργάνωση της ΝΔ στο Λαύριο. Μίλησε για μία γιορτή της Δημοκρατίας και αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές χαρακτήρισε τη ΝΔ ως το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη.

Επιχειρώντας άνοιγμα στην βάση του κόμματος είπε ότι οι κομματικές οργανώσεις είναι το νήμα το οποίο συνδέει την Κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα με την κοινωνία. Έστειλε επίσης μήνυμα σε υπουργούς και βουλευτές ότι πρέπει να έχουν τις πόρτες τους ανοιχτές.

«Δεν θα κουραστώ να το λέω ότι ζητώ πραγματικά απ’ όλα τα στελέχη μας, από τους Υπουργούς μας, από τους βουλευτές μας, να δείχνουν τον απαραίτητο σεβασμό και την προσοχή στις κομματικές μας οργανώσεις. Δεν σας ζητάμε να είστε μόνο παρόντες την ώρα των εκλογών. Σας θέλουμε παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας. Διότι σας διαβεβαιώνω ότι ένα κόμμα λαϊκό και ζυμωμένο μέσα στην πραγματική κοινωνία πρέπει μονίμως να παίρνει ερεθίσματα από την πραγματική κοινωνία για να μπορεί να βελτιώνει τις πολιτικές του κάθε μέρα. Εργαζόμαστε σκληρά για να κάνουμε τη ζωή όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερη».

Έστειλε επίσης μήνυμα στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι: «Θα συνεχίσουμε ως κυβέρνηση να δουλεύουμε νυχθημερόν για να βελτιώνουμε τη ζωή όλων των πολιτών. Θα αποκρούσουμε με όλη τη δύναμη των επιχειρημάτων μας το τοξικό κλίμα το οποίο κάποιοι προσπαθούν και σήμερα να διαμορφώσουν πιστεύοντας ότι η Ελλάδα του 2021 είναι η Ελλάδα του 2011. Σας ζητώ να πούμε όχι σε όλους αυτούς τους νέους διχασμούς. Ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν έχουμε να κερδίσουμε πολλά πράγματα ως χώρα όταν διχάζομαστε, όταν αυξάνουμε υπέρμετρα τη θερμοκρασία του πολιτικού διαλόγου. Θα εξακολουθούμε να μιλάμε με επιχειρήματα, να παρουσιάζουμε το πλούσιο κυβερνητικό μας έργο και να συνεχίζουμε κάθε μέρα να δουλεύουμε ακόμα πιο σκληρά για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας».

https://www.newsbeast.gr

 

madata.gr
Post
Πολιτική Δευτέρα 06.12.2021

Νίκος Ανδρουλάκης: Όλα καλά. Τα ποσοστά στο 84,76% των ψήφων

Στο 81,54% της ενσωμάτωσης και καταμετρημένες 218.511 ψήφους, πρώτος εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης με 37,16%, δεύτερος ο Παπανδρέου με 27,75% , τρίτος ο Λοβέρδος με 25,94%, ακολουθούν Χρηστίδης με 3,22%,

Post
Πολιτική Δευτέρα 06.12.2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πάγωσε το επιτελείο Παπανδρέου που περίμενε πρωτιά

Πάγωσε το επιτελείο Παπανδρέου μετά την παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων από την ΕΔΕΚΑΠ, που δίνουν καθαρή πρωτιά στο Νίκο Ανδρουλάκη και φέρνουν στη δεύτερη θέση τον πρώην πρωθυπουργό. Λίγη ώρα ...

Post
Πολιτική Κυριακή 05.12.2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη. Μάχη Παπανδρέου - Λοβέρδου

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Προηγείται ο Ανδρουλάκης με 38,46% στο 57,45% των ψήφων - Μάχη Παπανδρέου-Λοβέρδου Στο 55,65% της ενσωμάτωσης, πρώτος εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης με 38,48%, δεύτερος ο Παπανδρέου με ...