Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 22:15 Βλέπω/Ακούω

Λογαριασμοί: Έρχεται τετραψήφιος αριθμός SOS για επανασύνδεση ρεύματος


Τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS – ενεργειακής αλληλεγγύης για την επανασύνδεση στο δίκτυο ρεύματος, ώστε κανένα ευάλωτο νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς θέρμανση τις πολύ κρύες ημέρες του χειμώνα, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

 
Ο Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση προκειμένου να μην μεταφερθεί η κρίση στο ρεύμα και στην ενέργεια στα ελληνικά νοικοκυριά, με τη βοήθεια και του τετραψήφιου αριθμού.

Τα νοικοκυριά θα καλούν τον αριθμό και η διαδικασία θα κινητοποιείται άμεσα, καθώς το αίτημα θα μεταφέρεται στον εκάστοτε δήμο και στις τριμερείς επιτροπές αξιολόγησης ώστε να προστρέχουν τις αμέσως επόμενες ώρες να επανασυνδέσουν «αυτούς οι οποίοι έχουν απόλυτη αδυναμία να πληρώσουν το λογαριασμό της ενέργειας, είτε είναι ρεύμα είτε είναι φυσικό αέριο», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι θα καλύπτεται το κόστος επανασύνδεσης αλλά και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που θα δαπανήσουν τους επόμενους μήνες για να θερμαίνουν το σπίτι τους.

Τη Δευτέρα (25.10.2021) θα υπογραφεί από τα συναρμόδια υπουργεία η απόφαση που μεταφέρει στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης 470 εκατ. ευρώ αντί για 400 που είχε αρχικά ανακοινωθεί.


Τα χρήματα αυτά θα δαπανηθούν ώστε να στηριχθούν τα ελληνικά νοικοκυριά μέσω της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος «για να μη δουν εκρηκτικές αυξήσεις». Δεν απέκλεισε η επιδότηση αυτή να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς όπως είπε η κυβέρνηση θα παρακολουθεί την αύξηση των τιμών μήνα – μήνα και εάν χρειαστεί θα αυξήσει την επιδότηση.

«Τώρα ολοκληρώνεται ο Οκτώβριος, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα, αξιολογήσουμε θα δούμε πόσο έχει κυμανθεί η μέση τιμή χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειες σε επίπεδο μήνα Οκτωβρίου και εφόσον χρειαστεί και είναι αναγκαίο να αυξήσουμε την επιδότηση προς τα ελληνικά νοικοκυριά θα το κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκρέκας υπενθύμισε, ακόμη, ότι η ΔΕΗ έχει ήδη ανακοινώσει πακέτα αποπληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις οι οποίες ανάλογα με το ύψος της οφειλής μπορεί να εκτείνονται σε πολλούς μήνες.

Από τα 470 εκατ. του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, τα 80 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης που φέτος υπερδιπλασιάζεται ώστε να καλυφθεί μεγάλο μέρος της αύξησης της δαπάνης για πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο.

Ειδικότερα, για το φυσικό αέριο, ο υπουργός Ενέργειας ,τόνισε ότι έχει συμφωνηθεί οριζόντια έκπτωση 15% για όλους τους καταναλωτές, σε όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος που θα «περάσει» στους λογαριασμούς.

https://www.newsit.gr

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 10.04.2026

Καιρός: Μεγάλη Παρασκευή με βροχές και πτώση θερμοκρασίας – Άστατος μέχρι το Πάσχα

Άστατος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή, με τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, λίγες νεφώσεις που κατά

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 09.04.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη, χρηματοδοτούμε 23 δομές για 617 ΑμεΑ με 6,5 εκατ. ευρώ ετησίως»

Την ανάγκη διαρκούς ενίσχυσης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των Άγιων Ημερών του Πάσχα, καθώς και τη σημασία του έργου που επιτελείται στις δομές κοινωνικής φροντίδας, ανέ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 09.04.2026

Ισχυρό ενδιαφέρον για τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στα Βριλήσσια

Σημαντική απήχηση καταγράφει το νέο σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στα Βριλήσσια, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τη στροφή των πολιτών προς πιο σύγχρονες, βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλ