Image
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 22:02 Βλέπω/Ακούω

Επίδομα θέρμανσης – Αυξάνεται το ποσό αλλά αυξάνονται και οι τιμές – Πότε ξεκινά η διάθεση πετρελαίου

Τα πρώτα κρύα έπιασαν και η συζήτηση για το επίδομα θέρμανσης έχει ανοίξει για τα καλά. Φέτος η βάση υπολογισμού του αναμένεται να είναι αυξημένη κατά 20% έτσι ώστε όσοι πολίτες υποβάλουν αίτηση να δουν στην τσέπη τους περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.


Η αύξηση αυτή δεν θα μεταφραστεί με αλλαγή των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ώστε να πάρουν περισσότερα άτομα το ίδιο επίδομα που δόθηκε τον προηγούμενο χρόνο αλλά με αύξηση του βασικού επιδόματος που σήμερα ανέρχεται σε 220 ευρώ και μπορεί να κυμανθεί από 80 έως 650 ευρώ ανάλογα τον αριθμό των τέκνων και τον ειδικό συντελεστή που ισχύει για τον οικισμό της κύριας κατοικίας του δικαιούχου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η βάση υπολογισμού των 220 ευρώ μπορεί να αυξηθεί κατά 44 ευρώ και να διαμορφωθεί στα 264 ευρώ.

Η αύξηση κατά 20% αναμένεται να εφαρμοστεί και στα κατώτερα και ανώτερα όρια επιδόματος για να διαμορφωθούν τελικά στα 96 και 780 ευρώ αντίστοιχα.

Πότε ξεκινά η διάθεση πετρελαίου
Η διάθεση του πετρελαίου ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου με την τιμή του να είναι αυξημένη κατά 20% σε σύγκριση με πέρυσι. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εκτιμούν οι ειδικοί ότι η τιμή θα κυμανθεί περί του 1,05 ευρώ/λίτρο, ενώ στην περιφέρεια πλην των νησιών, θα είναι 1,10. Στα νησιά, η τιμή μπορεί να είναι και 1,20 ανά λίτρο.

Πέρυσι, πέραν των όσων καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης επιδοτήθηκαν για πρώτη φορά και φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα ή pellet για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους, είτε αυτή μισθώνεται, είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενη ή ιδιοκατοικείται.

Για να είναι κάποιος δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης, θα πρέπει να προμηθευτεί πετρέλαιο αξίας διπλάσιας από το ύψος της επιδότησης που θα λάβει.

Σύμφωνα με την ισχύουσα υπουργική απόφαση, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια έχουν καθοριστεί ως εξής:
Άγαμος: Έως 12.000 €
Έγγαμος: Έως 20.000 € συν 2.000 € για κάθε παιδί
Μονογονεϊκή: Έως 22.000 € συν 2.000 €
Ακίνητη περιουσία: Έως 130.000 € (άγαμοι) – 250.000 € (έγγαμοι)

 

 

https://www.in.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 17.04.2026

Η μεγάλη έκθεση «Φυτά & Κήπος» επιστρέφει στο Άλσος Περιστερίου 29 Απριλίου – 17 Μαΐου 2026

Η μεγάλη ετήσια Έκθεση «Φυτά & Κήπος» επιστρέφει δυναμικά στο ομορφότερο Άλσος της Αττικής – το Άλσος Περιστερίου, σε κοντινή απόσταση από τη στάση Μετρό «Ανθούπολη&ra

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 17.04.2026

Γιορτή της Μητέρας: «Η συμπερίληψη ξεκινά από το σπίτι» Δράση Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία την Κυριακή 10/5 στο ΤΥΠΕΤ

Την Κυριακή 10 Μαΐου 2026, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, η Αντιδημαρχία nΟικογενειακής Πολιτικής, Ισότητας και Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου Βριλησσίων, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 17.04.2026

Με τεράστια επιτυχία η 5η Ολυμπιάδα στο Ηράκλειο: Από τον θρίαμβο του Ηρακλείου στη νέα εποχή των Χανίων (pics)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο κλειστό γήπεδο «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου η 5η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, επιβεβαιώνοντας τη θέση της Κρήτης στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογίας και της κ