Image
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 22:02 Βλέπω/Ακούω

Επίδομα θέρμανσης – Αυξάνεται το ποσό αλλά αυξάνονται και οι τιμές – Πότε ξεκινά η διάθεση πετρελαίου

Τα πρώτα κρύα έπιασαν και η συζήτηση για το επίδομα θέρμανσης έχει ανοίξει για τα καλά. Φέτος η βάση υπολογισμού του αναμένεται να είναι αυξημένη κατά 20% έτσι ώστε όσοι πολίτες υποβάλουν αίτηση να δουν στην τσέπη τους περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.


Η αύξηση αυτή δεν θα μεταφραστεί με αλλαγή των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ώστε να πάρουν περισσότερα άτομα το ίδιο επίδομα που δόθηκε τον προηγούμενο χρόνο αλλά με αύξηση του βασικού επιδόματος που σήμερα ανέρχεται σε 220 ευρώ και μπορεί να κυμανθεί από 80 έως 650 ευρώ ανάλογα τον αριθμό των τέκνων και τον ειδικό συντελεστή που ισχύει για τον οικισμό της κύριας κατοικίας του δικαιούχου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η βάση υπολογισμού των 220 ευρώ μπορεί να αυξηθεί κατά 44 ευρώ και να διαμορφωθεί στα 264 ευρώ.

Η αύξηση κατά 20% αναμένεται να εφαρμοστεί και στα κατώτερα και ανώτερα όρια επιδόματος για να διαμορφωθούν τελικά στα 96 και 780 ευρώ αντίστοιχα.

Πότε ξεκινά η διάθεση πετρελαίου
Η διάθεση του πετρελαίου ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου με την τιμή του να είναι αυξημένη κατά 20% σε σύγκριση με πέρυσι. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εκτιμούν οι ειδικοί ότι η τιμή θα κυμανθεί περί του 1,05 ευρώ/λίτρο, ενώ στην περιφέρεια πλην των νησιών, θα είναι 1,10. Στα νησιά, η τιμή μπορεί να είναι και 1,20 ανά λίτρο.

Πέρυσι, πέραν των όσων καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης επιδοτήθηκαν για πρώτη φορά και φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα ή pellet για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους, είτε αυτή μισθώνεται, είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενη ή ιδιοκατοικείται.

Για να είναι κάποιος δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης, θα πρέπει να προμηθευτεί πετρέλαιο αξίας διπλάσιας από το ύψος της επιδότησης που θα λάβει.

Σύμφωνα με την ισχύουσα υπουργική απόφαση, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια έχουν καθοριστεί ως εξής:
Άγαμος: Έως 12.000 €
Έγγαμος: Έως 20.000 € συν 2.000 € για κάθε παιδί
Μονογονεϊκή: Έως 22.000 € συν 2.000 €
Ακίνητη περιουσία: Έως 130.000 € (άγαμοι) – 250.000 € (έγγαμοι)

 

 

https://www.in.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 26.11.2025

Κλήρωσε η φορολοταρία του Οκτωβρίου – Τα ποσά και οι 556 μεγάλοι τυχεροί

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Νοεμβρίου η νέα φορολοταρία της ΑΑΔΕ, η οποία αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Οκτωβρίου 2025. Η κλήρωση ανέδειξε συνολικά 556 τυχερούς φορολογούμενους, με σημα

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 26.11.2025

Τέλη Κυκλοφορίας 2026: Πώς θα εξοφληθούν σε έως 12 άτοκες δόσεις – Όλες οι επιλογές μέσω myCAR

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν πλέον τη δυνατότητα να τα πληρώσουν και σε έως 12 άτοκες δόσεις, εφόσον διαθέτουν πιστωτική κάρτα που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Η πρόσβαση στο ειδοποιητήριο γ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 26.11.2025

Θρήνος στην Κρήτη: 19χρονος στρατιώτης νεκρός από έκρηξη χειροβομβίδας στη Ρόδο

Βαρύ πένθος στην Κρήτη και τις Ένοπλες Δυνάμεις προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Ρόδο, όταν 19χρονος στρατιώτης που υπηρετούσε σε τάγμα εθνοφυλακής έχασε τη ζω