Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 21:52 Βλέπω/Ακούω

Μυστήριο με γιγαντιαία διαστημική κοιλότητα σε απόσταση 500 ετών φωτός από τη Γη


Πρόσφατα επιστήμονες εντόπισαν μια γιγαντιαία διαστημική κοιλότητα εντός του γαλαξία μας, σε απόσταση περίπου 500 ετών φωτός από τη Γη.

Η ανακάλυψη αυτή παραμένει μυστηριώδης καθώς οι επιστήμονες ακόμα δεν είναι σίγουροι για την προέλευσή της. Ωστόσο, υπάρχουν δύο σενάρια που εξετάζονται. 

Το πρώτο, είναι ότι είτε προέρχεται από μία μεγάλη έκρηξη σούπερνοβα στο κέντρο της «φούσκας», η οποία «έσπρωξε» τα αέρια προς τα έξω, σχηματίζοντας αυτό που σήμερα αποκαλούμε «Perseus-Taurus Supershell».

Το δεύτερο είναι πως μια σειρά από εκρήξεις σουπερνόβα που συνέβησαν στη διάρκεια εκατομμυρίων χρόνων, δημιούργησαν την κοιλότητα με την πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που εντόπισε τη γιγαντιαία διαστημική κοιλότητα,  Shmuel Bialy, η μελέτη θα συνεχιστεί, καθώς το φαινόμενο κρίνεται ως εξαιρετικά ενδιαφέρον.

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 24.10.2021

Πέραμα – Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη οι 7 αστυνομικοί για την αιματηρή καταδίωξη – έρευνες

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη βρίσκονται οι 7 αστυνομικοί, που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου -άοπλου- οδηγού του κλεμμένου

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 24.10.2021

Μέτρα 500 εκατ. ευρώ σε νοικοκυριά – Διπλασιάζεται η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα

Σε μέτρα συνολικού κόστους σχεδόν 500 εκατ. ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν τα νοικοκυριά που πλήττονται από το ράλι της ενέργειας προχωρά η κυβέρνηση. Το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει: -Τον διπλασιασμ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 23.10.2021

Λογαριασμοί: Έρχεται τετραψήφιος αριθμός SOS για επανασύνδεση ρεύματος

Τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS – ενεργειακής αλληλεγγύης για την επανασύνδεση στο δίκτυο ρεύματος, ώστε κανένα ευάλωτο νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς θέρμανση τις πολύ κρύες ημέρες του χειμώνα, ...