Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 15:08 Κρητική διατροφή Ψητά αβγά με σπανάκι και ντομάτα Υλικά 4 αβγά 100 γρ. σπανάκι 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κ. γλ. νιφάδες τσίλι Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βήμα 2 Τοποθετήστε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια ρίξτε βραστό νερό ώστε να μαραθούν τα φύλλα. Βήμα 3 Σουρώστε και μοιράστε ομοιόμορφα σε ατομικά πήλινα σκεύη. Βήμα 4 Ανακατέψτε τις ντομάτες με τις νιφάδες τσίλι και αλατοπιπερώστε. Βήμα 5 Μοιράστε ομοιόμορφα στα πήλινα με το σπανάκι και κάντε μια μικρή τρύπα στο κέντρο του καθενός. Βήμα 6 Σπάστε μέσα το αβγό και ψήστε για 12-15 λεπτά ή περισσότερο ανάλογα με το πώς σας αρέσουν τα αβγά σας.newsbeast.gr