Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 14:10 Οικονομία

Υπερταμείο και ΤΑΙΠΕΔ εξετάζουν τη μείωση της συμμετοχής τους στη ΔΕΗ


Τη μείωση της συμμετοχής τους στη ΔΕΗ σε μειοψηφικό ποσοστό καθοριστικής σημασίας, με απώτερο στόχο να αυξηθεί η ελεύθερη διασπορά στο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης και να τοποθετηθούν ιδιώτες θεσμικοί επενδυτές δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, την εταιρεία, τους εργαζόμενους και την κοινωνία, θα εξετάσουν το Υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ. Η κίνηση αυτή, θα εξεταστεί σύμφωνα με τον καταστατικό τους σκοπό, με βάση τους κανόνες της αγοράς και με τη συνδρομή εξωτερικού συμβούλου, στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπερταμείου, τόσο το ίδιο, όσο και το ΤΑΙΠΕΔ που αποτελεί θυγατρική του, ως βασικοί μέτοχοι με ποσοστό 34% και 17% αντίστοιχα στη ΔΕΗ, δηλώνουν ότι στηρίζουν πλήρως το στρατηγικό πλάνο και το όραμα της διοίκησης της επιχείρησης, που στοχεύει στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της και την επιδίωξή της να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. 

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η χώρα μας κάνει εξαιρετικά βήματα στην ενεργειακή μετάβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η ΔΕΗ μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Με τη νέα της στρατηγική, η ΔΕΗ, εστιάζει στην "πράσινη ενέργεια" και στην αποτελεσματικότητα μέσα από μία ισχυρή και υγιή οικονομική θέση, ώστε να μπορέσει να στηρίξει τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους καταναλωτές και να διασφαλίσει επάρκεια στη διανομή ενέργειας δίνοντας προτεραιότητα στο περιβάλλον». 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

 
Post
Οικονομία Δευτέρα 14.07.2025

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση μέχρι τις 21 Ιουλίου

Κατόπιν σχετικού αιτήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, και λαμβάνοντας υπόψη δυσχέρειες και καθυστερήσεις στο σύστημα υποβολής δηλώσεων νομικών προσώπων που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρε

Post
Οικονομία Δευτέρα 14.07.2025

Ελληνική Αστυνομία: Πώς θα κάνεις αίτηση για 126 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Από σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 29 Αυγούστου έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για τις 126 προσλήψεις που θα γίνουν στην Ελληνική Αστυνομία εκτός ΑΣΕΠ. Π

Post
Οικονομία Δευτέρα 14.07.2025

Επιστροφή χρημάτων στους συνεπείς ενοικιαστές - Τι αλλάζει με τις νέες ρυθμίσεις της ΑΑΔΕ

Με σημαντική διασφάλιση και της πραγματικής καταβολής των ενοικίων, ως προϋπόθεσης για την επιδότηση των ενοικιαστών, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α 120/11-7-2025) ο νόμος 5217/202