Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 14:10 Οικονομία

Υπερταμείο και ΤΑΙΠΕΔ εξετάζουν τη μείωση της συμμετοχής τους στη ΔΕΗ


Τη μείωση της συμμετοχής τους στη ΔΕΗ σε μειοψηφικό ποσοστό καθοριστικής σημασίας, με απώτερο στόχο να αυξηθεί η ελεύθερη διασπορά στο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης και να τοποθετηθούν ιδιώτες θεσμικοί επενδυτές δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, την εταιρεία, τους εργαζόμενους και την κοινωνία, θα εξετάσουν το Υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ. Η κίνηση αυτή, θα εξεταστεί σύμφωνα με τον καταστατικό τους σκοπό, με βάση τους κανόνες της αγοράς και με τη συνδρομή εξωτερικού συμβούλου, στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπερταμείου, τόσο το ίδιο, όσο και το ΤΑΙΠΕΔ που αποτελεί θυγατρική του, ως βασικοί μέτοχοι με ποσοστό 34% και 17% αντίστοιχα στη ΔΕΗ, δηλώνουν ότι στηρίζουν πλήρως το στρατηγικό πλάνο και το όραμα της διοίκησης της επιχείρησης, που στοχεύει στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της και την επιδίωξή της να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. 

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η χώρα μας κάνει εξαιρετικά βήματα στην ενεργειακή μετάβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η ΔΕΗ μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Με τη νέα της στρατηγική, η ΔΕΗ, εστιάζει στην "πράσινη ενέργεια" και στην αποτελεσματικότητα μέσα από μία ισχυρή και υγιή οικονομική θέση, ώστε να μπορέσει να στηρίξει τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους καταναλωτές και να διασφαλίσει επάρκεια στη διανομή ενέργειας δίνοντας προτεραιότητα στο περιβάλλον». 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

 
Post
Οικονομία Πέμπτη 25.06.2026

ΕΝΦΙΑ 2027: Με τα πραγματικά τετραγωνικά ο υπολογισμός – Χωρίς αναδρομικές χρεώσεις, αλλά με πρόστιμα στο νέο ΜΙΔΑ

Από το 2027 ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογίζεται με βάση το πραγματικό εμβαδόν των ακινήτων, όπως αυτό προκύπτει από την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, χωρίς όμως να επιβάλλονται αναδρομικές επιβαρύνσεις για αποκλ

Post
Οικονομία Τρίτη 23.06.2026

Νέα ρύθμιση για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη: Μειωμένες δόσεις, αναδρομική ελάφρυνση και ταχύτερη αποπληρωμή

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προωθεί νομοθετική ρύθμιση που εφαρμόζει καθολικά την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τις ενεργές ρυθμίσεις του νόμου 3869/2010 (νό

Post
Οικονομία Δευτέρα 22.06.2026

143 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές σε δήμους και ΟΤΑ

Πόροι συνολικού ύψους 142.969.000 ευρώ διατέθηκαν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α’ βαθμού, στους Συνδέσμους Δήμων και στα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ που έχουν πληγεί από φυσικές κατα