Image
Τετάρτη 01 Σεπτεμβρίου 2021 09:56 Παράδοση

Οι Αγίες 40 Παρθένες και Ασκήτριες που γιορτάζουμε σήμερα 1 Σεπτεμβρίου

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου σήμρα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίων Σαράντα Παρθένων και ασκητριών, του Αγίου Ιησού του Ναυή, του Οσίου Μελετίου του νέου και του Οσίου Συμεών του Στυλίτου.

Γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Αδαμάντιος, Αδάμος, Αδάμης, Αδάμας, Διαμαντής, Αδαμαντία, Αμάντα, Άντα, Διαμαντούλα, Διαμάντω, Ρουμπίνη, Μαντώ, Αθηνά, Ακριβή, Αντιγόνη, Γόνη, Ασπασία, Αφροδίτη, Φρέγια, Διώνη, Διόνη, Δωδώνη, Ελπινίκη, Ερασμία, Ερατώ, Τέτη, Ευτέρπη, Θάλεια, Θεανώ, Θεονύμφη, Καλλιρόη, Καλλιρρόη, Καλλίστη, Κλειώ, Κλεονίκη, Κλεοπάτρα, Κλειώ, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα, Κοραλία, Ράλλης, Ραλλία, Ραλία, Ραλλού, Ραλού, Μαργαρίτης, Μαργαρίτα,  Μαριάνθη, Μελπομένη, Μέλπω, Μόσχω, Μοσχούλα, Ουρανία, Ράνια, Πανδώρα, Πηνελόπη, Μπηλιώ, Μπιλιώ, Πίτσα, Πολύμνια, Πολυνίκη, Πολύνα, Πόλυ, Σαπφώ, Τερψιχόρη, Χαϊδευτός, Χάιδω, Χαρίκλεια, Χαρά, Χαρούλα, Ιησούς, Μελέτιος, Μελέτης, Μελετία, Μελετούλα, Μελετίνα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη, Ισμήνη, Πολυτίμη.

Εορτολόγιο: Οι Αγίες 40 Παρθένες και Ασκήτριες που γιορτάζουμε σήμερα 1 Σεπτεμβρίου
 

Ο Αμμούν ή Άμμων ήταν Διάκονος στην Αδριανούπολη της Θράκης και διδάσκαλος 40 ασκητριών παρθένων.Αυτόν λοιπόν, ο ηγεμόνας της Αδριανούπολης Βάβδος, επειδή δεν δεχόταν να θυσιάσει στα είδωλα,παρέπεμψε μαζί με τις 40 μαθήτριες του στον Λικίνιο τον άρχοντα της Θράκης.
Αυτός, αφού τις βασάνισε σκληρά, κάποιες έκαψε ζωντανές, κάποιες αποκεφάλισε,κάποιες σκότωσε με ξίφος αφού τις χτύπησε στο στόμα και την καρδιά και άλλες τις θανάτωσε με μαχαίρια και πυρακτωμένα σίδερα στο στόμα. Τον δε Αμμούν θανάτωσε, αφού του έβαλε πυρακτωμένη καλύπτρα στο κεφάλι (άλλοι αναφέρουν ότι κατόπιν τον αποκεφάλισε).

 

 

madata.gr
Post
Παράδοση Παρασκευή 02.01.2026

Θεοφάνεια στο Ενυδρείο Κρήτης-CRETAquarium!

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ενυδρείου Κρήτης κορυφώνονται και φέτος την ημέρα των Θεοφανείων, Τρίτη 6 Ιανουαρίου και ώρα 13:00 περίπου, με την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων από τον Σεβασμιότατο Αρχ

Post
Παράδοση Παρασκευή 02.01.2026

Θεοφάνια 2026 στον Δήμο Περιστερίου - Αγιασμός των Υδάτων & Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού

Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026, ανήμερα της μεγάλης εορτής των Θεοφανίων, θα πραγματοποιηθεί ο Καθαγιασμός των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, σύμφωνα με το

Post
Παράδοση Παρασκευή 02.01.2026

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 2/1/2026

Σήμερα τιμάται η μνήμη των Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ, Αγίου Σιλβέστρου Επισκόπου Ρώμης - Οσίου Σιλβέστρου εκ Ρωσίας Γιορτάζουν: Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα