Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 00:13 Είς Υγείαν

Παγώνη: Υποχρεωτική η μάσκα παντού στην Αττική από την επόμενη εβδομάδα


Την επιβολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από την επόμενη εβδομάδα στην Αττική προανήγγειλε μιλώντας στον τ/σ OPEN η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε, το γεγονός ότι σήμερα Δευτέρα τα 197 από τα συνολικά 257 κρούσματα, δηλαδή σχεδόν τα τέσσερα στα πέντε, εντοπίστηκαν στην Αττική, εντείνουν την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας και των Αρχών. Η κ. Παγώνη χαρακτήρισε επιβεβλημένη πλέον την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στην Αττική, καθώς όπως είπε, σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να δούμε φαινόμενα Γαλλίας, ακόμα και Ιταλίας του πρώτου κύματος του κοροναϊού.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, αν και τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του μέτρου από σήμερα κιόλας, σημείωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται κάθε φορά, χρειάζονται τουλάχιστον δύο εβδομάδες εφαρμογής, προκειμένου να κριθεί η αποτελεσματικότητά τους. Οπότε -όπως είπε- επιστημονική κοινότητα και αρχές θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη της πανδημίας και αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο εμφανίσθηκε βέβαιη, ότι την επόμενη Δευτέρα θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα στο λεκανοπέδιο.

Μιλώντας για το φαινόμενο του συνωστισμού τις βραδινές ώρες στις πλατείες, η κ. Παγώνη έκανε λόγο για απαράδεκτες εικόνες. Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει, ότι οι νέοι δικαιολογημένα ίσως δεν μπορούν να είναι κλεισμένοι στο σπίτι, αλλά τουλάχιστον να σκέφτονται τους γονείς τους και τους παππούδες τους και όταν βγαίνουν έξω, να φοράνε μάσκα.

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 17.10.2025

Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη - Από την Παρασκευή 17 έως και την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025

Η Περιφέρεια Κρήτης παρατείνει τα άμεσα, προληπτικά μέτρα για την προστασία της κτηνοτροφίας από τη νόσο της Ευλογιάς των αιγοπροβάτων, η οποία παρουσιάζει αυξημένα κρούσματα στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 16.10.2025

Εμβόλιο γρίπης: Τι να φάτε πριν και μετά για να αποφύγετε παρενέργειες – Οι συστάσεις των ειδικών

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, το εμβόλιο συστήνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών, βρέφη και παιδιά από 6 μηνών έως 5 ετών, χρόνιους ασθενείς, εγκύους, λεχωΐδες και θηλάζουσες, εργαζό

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 14.10.2025

ΕΦΕΤ: Ανάκληση τσουρεκιού. Περιέχει ουσία επιβλαβή για την υγεία

Σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία «Τσουρέκι – THE COOKIE MASTERS», προχώρησε ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων για