Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 17:53 Πολιτική

Είμαστε μακριά από το lockdown - Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα.Τι θα ανακοινώσει o Χαρδαλιάς


Τη θέση ότι βρισκόμαστε αρκετά μακριά από lockdown εξέφρασε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες o Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Είμαστε μακριά από ένα lockdown. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για παράδειγμα σας λέω την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Πιθανό να είναι μέτρα για ηλικιακές ομάδες άνω των 65 αλλά και αυτό θα το δούμε με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι συνθήκες και η επιτυχία ενός μέτρου αξιολογείται ανά 15 ημέρες.

Φρένο στην πώληση αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα στην Αττική. Ωράριο στα περίπτερα

 Νέα μέτρα για τον περιορισμό του συνωστισμού στις πλατείες της Αττικής αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη θέσπιση ωραρίου για τα περίπτερα στην Αττική, δηλαδή να κλείνουν από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις πέντε το πρωί.

Στόχος είναι στην ουσία να μπει φρένο στην πώληση αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα ώστε να περιοριστούν φαινόμενα συγκέντρωσης ιδίως νέων σε πλατείες από την ώρα που κλείνουν τα μπαρ.

Τις τελικές εισηγήσεις θα κάνει η Επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει στη μια το μεσημέρι. 

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός έθεσε στους πολίτες το δίλημμα αυτοπροστασία ή καραντίνα, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν θα πάει σε οριζόντιο lick down στην Αττική για οικονομικούς κυρίως λόγους και διαβεβαιώνοντας ότι το ΕΣΥ αντέχει.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, η πλειοψηφία των πολιτών διαφωνεί με ένα νέο lockdown.

Στις 6 το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Στις 6 το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς θα προβεί σε ανακοινώσεις. Στην ενημέρωση μαζί του θα είναι ο επίκουρος Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

 

madata.gr
Post
Πολιτική Παρασκευή 30.10.2026

Λευτέρης Αυγενάκης: «Οι servicers μπορεί να απουσιάζουν από τη Βουλή, αλλά δεν θα απουσιάζουν από τον έλεγχο και τη λογοδοσία»

Δήλωση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, κατά την ακρόαση φορέων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. «Κατα

Post
Πολιτική Παρασκευή 30.10.2026

Ελένη Βατσινά: «Οι αυξήσεις στις συντάξεις πρέπει να φτάνουν πραγματικά στους συνταξιούχους – Όχι άλλες αδικίες με την προσωπική διαφορά»

Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τον τρόπο απόδοσης των συνταξιοδοτικών αυξήσεων από την Ελένη Βατσινά Τα προ

Post
Πολιτική Παρασκευή 30.10.2026

Κ. Σπυριδάκη: «Ο Υπουργός εγκαινιάζει χιλιόμετρα του ΒΟΑΚ, αλλά δεν δίνει απαντήσεις για τη σήραγγα Σεληναρίου»

Την ώρα που ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, επισκέπτεται την Κρήτη για να εγκαινιάσει τα πρώτα χιλιόμετρα του νέου ΒΟΑΚ – και για την ακρίβεια τα 6 από τα προγραμματισμένα 10 χ