Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 17:53 Πολιτική

Είμαστε μακριά από το lockdown - Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα.Τι θα ανακοινώσει o Χαρδαλιάς


Τη θέση ότι βρισκόμαστε αρκετά μακριά από lockdown εξέφρασε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες o Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Είμαστε μακριά από ένα lockdown. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για παράδειγμα σας λέω την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Πιθανό να είναι μέτρα για ηλικιακές ομάδες άνω των 65 αλλά και αυτό θα το δούμε με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι συνθήκες και η επιτυχία ενός μέτρου αξιολογείται ανά 15 ημέρες.

Φρένο στην πώληση αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα στην Αττική. Ωράριο στα περίπτερα

 Νέα μέτρα για τον περιορισμό του συνωστισμού στις πλατείες της Αττικής αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη θέσπιση ωραρίου για τα περίπτερα στην Αττική, δηλαδή να κλείνουν από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις πέντε το πρωί.

Στόχος είναι στην ουσία να μπει φρένο στην πώληση αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα ώστε να περιοριστούν φαινόμενα συγκέντρωσης ιδίως νέων σε πλατείες από την ώρα που κλείνουν τα μπαρ.

Τις τελικές εισηγήσεις θα κάνει η Επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει στη μια το μεσημέρι. 

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός έθεσε στους πολίτες το δίλημμα αυτοπροστασία ή καραντίνα, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν θα πάει σε οριζόντιο lick down στην Αττική για οικονομικούς κυρίως λόγους και διαβεβαιώνοντας ότι το ΕΣΥ αντέχει.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, η πλειοψηφία των πολιτών διαφωνεί με ένα νέο lockdown.

Στις 6 το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Στις 6 το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς θα προβεί σε ανακοινώσεις. Στην ενημέρωση μαζί του θα είναι ο επίκουρος Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

 

madata.gr
Post
Πολιτική Δευτέρα 15.12.2025

Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΘΑ «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή»

Κατατέθηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025, στη Βουλή των Ελλήνων, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο: «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή» (σταδιοδ

Post
Πολιτική Κυριακή 14.12.2025

Β. Κικίλιας: «Επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές, η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη»

«Οι επενδύσεις στη ναυτιλία και στις λιμενικές υποδομές είναι, κατά την άποψή μου, μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Π

Post
Πολιτική Κυριακή 14.12.2025

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ανοιχτή η πόρτα του διαλόγου – Όχι στα τελεσίγραφα

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη Καλημέρα! Αυτή η ανασκόπηση δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει διαφορετικά, παρά από την είδηση της ανάληψης της Προεδρίας του Eurogroup από την Ελλάδα για τα επόμενα 2,5