Image
Δευτέρα 03 Αυγούστου 2020 15:32 Βλέπω/Ακούω

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με Υπουργό Εσωτερικών

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο είχε το πρωί της Δευτέρας 3 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο του Ηρακλείου όπου έγινε και η παρουσίαση του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης" από τον Υπουργό, παρουσία του βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμου Σενετάκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου Γιάννη Αναστασάκη και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.
Συζητήθηκαν μέσα σε καλό κλίμα, κυρίως τα έργα του Δήμου που επρόκειτο να χρηματοδοτηθούν από τον "Φιλόδημο" και πλέον θα περάσουν στο νέο πρόγραμμα.
Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα σχετικά, και ότι το "Αντώνης Τρίτσης" δίνει στους Δήμους μεγάλες δυνατότητες για αναπτυξιακά έργα. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχει στην διάθεση του, όπως κάνει μέχρι σήμερα, πάντα προς όφελος των δημοτών: «Με το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε παρεμβάσεις μεγάλης σημασίας, όπως η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου υδρεύσεως της πόλης του οποίου η χρηματοδότηση, όπως μας διαβεβαίωσε ο Υπουργός, είναι εξασφαλισμένη. Παράλληλα συζητήσαμε και για άλλα ώριμα έργα και μελέτες, προϋπολογισμού περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, με αναπτυξιακό χαρακτήρα, για τα οποία επίσης είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την χρηματοδότησή τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.


Πηγή: typoskritis.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 02.10.2026

Δεμένα τα πλοία στον Πειραιά έως τις 20:00 – Στο «κόκκινο» η ακτοπλοΐα λόγω των ανέμων

Δεμένα έως τις 20:00 θα παραμείνουν τα πλοία της ακτοπλοΐας στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Σύμφωνα με το

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 02.10.2026

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη – Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους από σήμερα, Παρασκευή. Έντονα κ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 02.10.2026

Εκπαίδευση ελαιοπαραγωγών & ελαιουργών – τυποποιητών στους Δήμους Ρεθύμνου, Φαιστού, Χερσονήσου και Πλατανιά

Η Περιφέρεια Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛΓΟ), σε συνεργασία με τους Δήμους Ρεθύμνου, Φαιστού, Χερσονήσου και Πλατ